Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dotegljen na obalu

Kraj agonije kruzera na kojem su bili i Hrvati, putnici od sreće ljubili tlo pod nogama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotova je agonija američkog kruzera koji je bez pogona, struje i vode danima plutao u Meksičkom zaljevu. Među članovima posade bilo je i troje Hrvata.

Uz pomoć tegljača, kruzer Carnival Triumph dotegljen je na obalu Alabame. Među četiri tisuće putnika i članova posade kruzera koji je pet dana plutao morem Meksičkog zaljeva bilo je i Hrvata, troje Dubrovčana, koji rade na brodu. Agonija putnika počela je u ponedjeljak, kada je u strojarnici izbio požar, a brod ostao bez pogona. Nestalo je struje i vode.

Pročitajte i ovo Ilustracija odbile ga dvije luke Kruzer s 3000 putnika u karanteni: Strahuje se od opasne zarazne bolesti - plave smrti Ilustracija crni praznici Užas na kruzeru! Putnici ispričali kako je izgledala drama koja je uslijedila: "Odmah sam osjetio mučninu u želucu"

Grdosija od 272 metra pokrenula se tek nakon dolaska tegljača. Televizijske kamere snimile su brod iz zraka, a plahte s ispisanim pozivima u pomoć dovoljno govore o stanju na brodu. 'Imaju tekuću vodu, ali smeđe je boje. Ne mogu koristiti WC. Podovi na brodu su natopljeni otpadnim vodama. Uvjeti su stvarno grozni', ispričala je majka putnice na kruzeru, Nelly Betts.

>> Pokvareni kruzer: Tepisi natopljeni urinom, nestaje hrane...

Vlasnik broda putnicima obećava povrat novca i popuste na budućim putovanjima. Najavljuju odštetu od 500 dolara po putniku. Nakon prošlogodišnjeg nasukavanja njihove Coste Concordije, havarija još jednog kruzera težak je udarac. 'Većina putnika vozilima će biti prebačena u hotele u New Orleans. Organizirali smo čarter letove, kojima će se vratiti u Houston', izjavio je Terry Thornton iz Carnival Cruise Lines.

Godišnji odmor kao noćna mora

Vlasnik priznaje da je kruzer prošli mjesec imao problema s elektronikom, ali tvrde da je kvar otklonjen. Pokrenuta je istraga o uzrocima požara u strojarnici. Slaba je to utjeha stotinama ljudi čiji se godišnji odmor pretvorio u noćnu moru. Jedini je spas, kažu putnici, osoblje, koje čini sve kako bi im olakšalo situaciju.

'Ovo je bilo moje prvo i zadnje kruzer putovanje', rekao je jedan od putnika, 24-godišnji Kendall Jenkins.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene