Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet skandal s mlijekom u prahu

Kina: Zbog mlijeka u prahu abnormalan rast grudi kod beba?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kinesko ministarstvo zdravstva naredilo je istragu oko tvrdnji kako djevojčicama, u dobi od četiri mjeseca pa naviše, mlijeko u prahu uzrokuje abnormalan rast grudi.

Slučajevi triju djevojčice starosne dobi od četiri do 15 mjeseci, kod kojih su se javile fizičke promjene normalne tek za pubertetsku dob, tako će se naći pod povećalom kineskih vlasti, baš kao i sporna formula mlijeka u prahu za bebe. Sva tri slučaja zabilježena su u mjestima blizu grada Wuhana, a kod djevojčica je pronađena povećana količina ženskog seksualnog hormona estradiola, a navodno je bio na razini kao kod odraslih žena. Pronađena im je isto tako i povećana količina hormona laktogena, od tri do sedam puta, prenosi pekinški Health Times.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u azerbajdžanu Horor u rodilištu: U požaru smrtno stradale četiri bebe Rodilište - 2 Što se događa? Niti jedno dijete nije se prošle godine rodilo u sinjskom rodilištu: Gradonačelnik tvrdi kako se ono sustavno uništava s namjerom

ovi slučajevi ponovno bude sjećanja na golemi skandal s onečišćenim mlijekom u prahu, koji je potresao Kinu 2008. godine i u kojem je od posljedica trovanja istim umrlo šestero dojenčadi, dok je njih 300.000 imalo posljedice od konzumiranja tog mlijeka, u kojem je pronađen zabranjeni melamin. Kompanija koja proizvodi mlijeko u prahu, ogradila se od zasad nepotvrđenih navoda. 'Mi smo u potpunosti sigurni kako su naši proizvodi sigurni i kako je njihova kvaliteta na vrhunskoj razini', izjavio je Liang Zhang, predsjednik i izvršni direktor Synutra Internationala za Bloomberg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene