Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeteće pismo

Teroristi prijete: Otrovat ćemo vam bebe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Eko-teroristi' uputili su prijeteće pismo. Poručuju: Otrovat ćemo adaptiranu hranu za novorođenčad!

Vlasti Novog Zelanda kažu da ozbiljno shvaćaju prijetnju 'eko-terorista' koji prijete trovanjem adaptiranog mlijeka za bebe. Ova tema je osjetljiva za Wellington, nakon što je botulizam (jedan od najtoksičnijih toksina) prošle godine proširio paniku, piše Deutche Welle.

Pročitajte i ovo Ilustracija 50 mrtvih Masovni ritualni pokolj: Prislili ih da popiju napitak protiv vještica, tko padne mrtav - kriv je Ilustracija Užas u Zanzibaru Osmero djece otrovalo se mesom, pa umrlo: Više od 75 ljudi u bolnici

Policija je izvijestila da su mali paketi mlijeka u prahu poslani s anonimnim pismima udruzi nacionalnih farmera te mliječnog giganta Fonterra.

Izigrao je sustav: 'Jednostavno, to čudovište nije trebalo biti u našem društvu'

Vlasti su upozorile roditelje da provjeravaju pakiranja kako bi ustanovili je li u njima bilo intervencija nakon što su upakirani u tvornici, dok su mnogi proizvodi već uklonjeni s polica trgovina.

Prijeteća pisma sadrže prijetnju otrovom u hrani za novorođenčad s pesticidom 1080, ukoliko Novi Zeland ne prestane koristiti tu kemikaliju do kraja ožujka.

'To je bez sumnje oblik eko-terorizma. Savjetuju nas da je veoma nevjerojatno da će netko namjerno kontaminirati mlijeko tijekom procesa proizvodnje i nema dokaza da se to ikada dogodilo. Iako je veoma vjerojatno da je ova prijetnja lažna , Vlada je mora shvatiti ozbiljno i mogu vas uvjeriti da je tako shvaćamo', rekao je premijer Novog Zelanda John Key.

Novi Zeland koristi 80 posto biorazgradivog pesticida 1080 koji se proizvod globalno i mnogi zagovaratelji divljeg života žele da se on zabrani. Kažu da kemikalija koja se koristi kako bi se kontrolirala količina nametnika, uzrokuje bolnu i sporu smrt drugim životinjama.

Do sada je testirano više od 40.000 uzoraka hrane za novorođenčad te nema dokaza da je išta otrovano. Unatoč tome, industrija samo zbog prijetnje i straha da je istinita, gubi velike količine novca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene