Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve nazvao agresijom

Kim Jong Un bijesan zbog poteza SAD-a i Južne Koreje: "Američki imperijalisti i marionetski izdajnici"

Kim Jong Un
Kim Jong Un Foto: Afp
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un pozvao je na jačanje ratnog odvraćanja na "praktičniji i ofenzivniji" način kako bi se suprotstavio onome što je nazvao agresijom SAD-a i Južne Koreje, objavila je u utorak državna agencija KCNA.

Kim je to rekao na proširenom sastanku Središnjeg vojnog povjerenstva održanom u ponedjeljak na kojem se raspravljalo o tekućim naporima da se ojača ratno odvraćanje kako bi se zemlja "nosila s eskalirajućim potezima američkih imperijalista i južnokorejskih marionetskih izdajnika da pokrenu agresivni rat", rekla je KCNA.

Sjeverna Koreja bijesno je reagirala na nedavni niz zajedničkih vojnih vježbi saveznika, za koje je KCNA rekla da su bile namijenjene pripremi za "sveobuhvatni rat" i natjerale su Pjongjang da istraži "snažne praktične akcije", uključujući vojne opcije.

Kim je naredio daljnje jačanje ratnog odvraćanja "sve većom brzinom" i na "praktičniji i ofenzivniji" način, rekla je KCNA.

Pročitajte i ovo Pentagon Pentagon Dokumenti koji su procurili otkrivaju puno više nego se mislilo: Čini se da SAD špijunira i svoje saveznike, među njima i Ukrajinu

Pročitajte i ovo Objavljene fotografije Kim Jong Una kako gleda lansiranje novih projektila (Foto: AFP) vježbe SAD-a i Južne Koreje Bijesan Kim Jong Un prijeti ofenzivnom akcijom: "Ovo vodi do nepovratne katastrofe"

Južna Koreja i američke snage provode godišnje proljetne vježbe od ožujka, uključujući zračne i pomorske vježbe koje uključuju američki nosač zrakoplova i bombardere B-1B i B-52.

Sjeverna Koreja također je izvela razne vojne aktivnosti u proteklim tjednima, otkrivajući nove, manje nuklearne bojeve glave, testirajući ono što je nazvala podvodnom jurišnom bespilotnom letjelicom s mogućošću nošenja nuklearnog oružja i ispaljivanje interkontinentalne balističke rakete koja može pogoditi bilo koje mjesto u Sjedinjenim Državama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene