Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Potrebna nova računica"

Kim Jong Un: Neuspjeh pregovora s SAD-om vratio je opasnost povratka napetosti

Kim Jong Un (Foto:AFP)
Kim Jong Un (Foto:AFP) Foto: Afp
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un rekao je da je neuspjeh pregovora sa Sjedinjenim Državama vratio opasnost povratka napetosti, ali da ga ponovni sastanak s predsjednikom Donaldom Trumpom zanima samo ako Sjedinjene Države dođu s drugačijim stajalištem, izvijestila je sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA u subotu.

Kim je rekao da će odluku Sjedinjenih Država čekati "do kraja ove godine", izvijestila je agencija KCNA.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

"Potrebno je da SAD prestane sa svojim sadašnjim pristupom i dođe nam s novom računicom", rekao je Kim u govoru u petak, prenosi KCNA.

Dijalog SAD-a i Sjeverne Koreje se našao u limbu od summita održanog u Hanoiju u veljači, koji je propao zbog razlika u stajalištima u pogledu toga kako je daleko Sjeverna Koreja voljna ići u ograničenju svojeg nuklearnog programa te u kojoj je mjeri SAD voljan ublažiti gospodarske sankcije.

Sjevernokorejski čelnik pokazuje tvrđe stajalište prema Washingtonu nego što je to bilo nedavno, primjećuju analitičari. U četvrtak je rekao da njegova zemlja treba zadati udarac onima koji joj nameću sankcije tako da njezino gospodarstvo postane samodostatno. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene