Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno osam policajaca

Žestoki sukobi Židova i policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam izraelskih policajaca lakše je ozlijeđeno u sukobima s više stotina ultraortodoksnih Židova tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak u Jeruzalemu, priopćila je policija.

Incidenti su izbili nakon odluke jeruzalemskog suda da zadrži u pritvoru 16 ultraortodoksa uhićenih u subotu u prosvjedima u Jeruzalemu protiv otvaranja parkinga na šabat. Potom su upućeni pozivi na prosvjed sa zvučnika u ultraortodoksnim četvrtima pozivajući stotine prosvjednika da siđu na ulice. Šabat znači 'odmor', pa je šabat tjedni odmor od rada i svetkovina vjerskog i obiteljskog značaja. Dan u Židova počinje i završava zalaskom sunca, pa tako šabat, koji pada u subotu, počinje u petak uvečer.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Slika nije dostupna Acra: Židovi i Arapi sukobljavaju se već četvrti dan

Tijekom večeri nasilje je oživljeno kad je 23-godišnji Palestinac usmrtio nožem 50-godišnjeg Židova nakon financijskog sukoba u hotelu smještenom u vjerskoj četvrti Geoula u Jeruzalemu. Palestinac je kasnije uhićen na cestovnom prijelazu u istočnom Jeruzalemu, objavila je policija. U međuvremenu stotine ultraortodoksa okružilo je hotel gdje se dogodilo ubojstvo i spriječilo policiju da evakuira tijelo žrtve. Dužnosnici policije odlučili su upotrijebiti silu pozivajući pojačanje. Prvi put od početka prosvjeda protiv otvaranja parkinga prije deset tjedana, snage reda bacile su suzavac. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene