Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračni udari

Jemen: Zračna luka u Sani izvan uporabe, 15 pobunjenika poginulo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovi arapske koalicije koju predvodi Saudijska Arabija bombardirali su tijekom noći uzletište zračne luke u jemenskoj prijestolnici, stavivši ga izvan uporabe, a u jednom zračnom udaru poginulo je 15 pobunjenika, izvijestili su izvori u zračnoj luci i u vojsci.

"Ovo je prvi put da bombardiraju pistu" zračne luke u Sani otkako je u četvrtak u Jemenu počela vojna operacija arapske koalicije, rekao je u nedjelju izvor u zračnoj luci.

Pročitajte i ovo Stampedo u Jemenu Stotine ozlijeđenih VIDEO Stampedo na dobrotvornom događanju: Poginulo najmanje 85 osoba, među njima žene i djeca Slika nije dostupna Pomak naprijed Jemen: Primirje stupilo na snagu; počeli mirovni pregovori

U subotu je više od dvjesto zaposlenika UN-a, veleposlanstava i stranih tvrtka napustilo Sanu zračnim putem.

Usto, zrakoplovi koalicije su gađali glavni stožer jemenske republikanske garde, saveznika šijitskih pobunjenika Huta, ubivši petnaest vojnika, rekao je u nedjelju za AFP vojni izvor.

Na rubu katastrofe: Može li se sukob u Jemenu preliti preko granica?

Na meti noćnih zračnih udara bio je objekt u Subahi, zapadno od Sane, dodaje taj izvor. Vojna bolnica u Sani zaprimila je trupla 12 vojnika i 18 ranjenih, rekao je pak medicinski izvor.

Rat u Jemenu se zaoštrava zadnjih dana nakon napredovanja šijitskih pobunjenika i njihovih saveznika prema Adenu, drugom po veličini gradu u zemlji i vojnog odgovora koalicije desetak arapskih zemalja koje su pritekle u pomoć predsjedniku Abd-Rabu Mansuru Hadiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene