Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Redateljica Jasmila Žbanić još jednom je poručila 'Marš kući!', ovaj put Ahmetu Davutogluu, ministru vanjskih poslova Republike Turske koji je došao u Sarajevo.


U duhu prosvjeda, BiH je posjetio ministar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu, koji se sastao s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Davutoglu je u Sarajevu poručio kako je jedan od prioriteta njegove zemlje očuvanje teritorijalnog integriteta, jedinstva i blagostanja u Bosni i Hercegovini, dodajući kako je Turska i nadalje na svim razinama - bilateralnom, multilaterlanom i svim platformama bilo gdje u svijetu - spremna pomoći na planu očuvanja stabilnosti Bosne i Hercegovine na dobrobit svih njenih građana i naroda, piše Avaz.ba.

Ocijenio je da je održavanje prosvjeda demokratsko pravo građana, navodeći da to ne bi trebao biti povod za ugrožavanje ljudskih života, uništavanje javne imovine i urušavanje državnog sistema.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Zašto poruke koje nose dobronamjernost netko može okarakterizirati kao neprijateljske' Slika nije dostupna Bosansko ili bošnjačko proljeće

'Dobivam novce za filmove od Hrvatske, ali moram govoriti istinu!'

'E pa Davutoglu i tebi lijep pozdrav: marš kući!', poručila je redateljica Jasmila Žbanić turskom ministru preko svog profila na Facebooku, nakon što je istu poruku poslala i hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću, jer je ovaj obišao Mostar u društvu domaćina HDZ-ovca Dragana Čovića, koji je 'poznat kao jedan od najvećih lopova protiv kojih se demonstranti bore'.

'I da ne bih u budućnosti svakog pojedinačno spominjala: svi predstavnici stranih zemalja koji se ne sastanu sa demonstrantima nego daju podršku korumpiranim političarima smatram neprijateljima progresa Bosne i Hercegovine!', napisala je Jasmila na Facebooku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook