Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predviđa se daljnji rast

Unatoč krizi porastao broj superbogatih: Pogledajte gdje ih ima najviše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupno svjetsko bogatstvo poraslo je za 10,3 posto u 2021. na 473 bilijuna dolara, uglavnom zahvaljujući procvatu burze, prema studiji koju je u četvrtak objavio Boston Consulting Group (BCG).

Posrijedi je najveći porast u više od desetljeća, a broj superbogatih, koje BCG definira kao osobe s imovinom vrijednom više od 100 milijuna dolara, porastao je za oko 300 ljudi.

Iznenađenje na trećem mjestu

Pročitajte i ovo Sastanak izraelskog ratnog kabineta Sukob na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Klizi li svijet u novi rat? Izrael će odgovoriti Iranu: ''Imamo planove za obranu i napad'' Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Napad VIDEO/FOTO Iran napao Izrael dronovima i raketama: Mnogi su oboreni, ranjeno dijete, eksplozije i sirene u raznim dijelovima zemlje

Najviše superbogatih - 25 800 ljudi - imaju Sjedinjene Američke Države. Nakon njih slijedi Kina, koja ima 8500 superbogatih ljudi. Njemačka je na trećem mjestu. Širom svijeta oko 69 000 superbogatih pojedinaca drži 15 posto financijske imovine koja se može uložiti.

Vrijednost materijalne imovine, uključujući nekretnine, umjetnine i zlato, porasla je za 11 posto na 13 bilijuna dolara u 2021. Već neko vrijeme osobito snažno raste vrijednost nekretnina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u prvom tromjesečju Zabrinjavajući podaci: I treće gospodarstvo svijeta posustalo

Pročitajte i ovo Vladimir Putin INTERVJU RUSKOG ČELNIKA Putin na državnoj televiziji o blokadi ukrajinskih luka: "Problem izvoza žita može se riješiti, potrebno je samo..."

Rast unatoč ratu

Unatoč gospodarskim posljedicama rata u Ukrajini, izvješće BCG-a predviđa da će bogatstvo i dalje rasti u cijelom svijetu, a očekuje se snažno povećanje prije svega u Aziji.Ako ruski napad na Ukrajinu završi ove godine, očekuje se da će globalno bogatstvo rasti za 5,3 posto godišnje kako bi doseglo gotovo 80 bilijuna dolara do 2026. Studija je izračunala prosječno povećanje od 5 posto ako se rat nastavi i sankcije postrože ili potraju dulje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene