Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INTERVJU RUSKOG ČELNIKA

Putin na državnoj televiziji o blokadi ukrajinskih luka: "Problem izvoza žita može se riješiti, potrebno je samo..."

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je u petak optužbe da Rusija blokira izvoz žita preko ukrajinskih luka i predložio da se žito izvozi kroz Bjelorusiju, uz uvjet da se toj zemlji ukinu sankcije.

Vladimir Putin je na državnoj televiziji rekao da Zapad pokušava prikriti vlastite pogreške optužujući Rusiju za probleme na globalnom tržištu.

Ruska vojska je zauzela veći dio južne ukrajinske obale i njezini brodovi kontroliraju pristup lukama na Crnom moru. Moskva je optužila Ukrajinu i zapad za poremećaje u izvozu ukrajinskog žita.

Pročitajte i ovo Polje pšenice - 4 STRAŠNE POSLJEDICE Zbog ruske blokade svijet ostaje bez više milijuna tona ukrajinske pšenice, najsiromašnijima prijeti glad

Pročitajte i ovo Brašno - 3 dvaput više nego lani Cijena kilograma brašna probila psihološku granicu: "Nesrazmjer je veliki i nije pošteno. Pokvareno je, bezobrazno"

"Ako netko želi riješiti problem izvoza žita iz Ukrajine, molim, najlakši način je kroz Bjelorusiju. To nitko ne sprječava", rekao je Putin. "No, najprije treba ukinuti sankcije Bjelorusiji".

Bjeloruski čelnik Aleksander Lukašenko je ranije u petak rekao da je Minsk spreman preko svoga teritorija dopustiti tranzit ukrajinskog žita do luka u Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji ili na Baltiku, ako preko tih luka bude mogla izvoziti bjelorusku robu.

Putin je rekao da će se problemi na globalnom tržištu pogoršati zbog britanskih i američkih sankcija ruskim proizvođačima gnojiva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene