Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijska policija pronašla je u srijedu pet tijela nakon što je zauzela vjerski kompleks koju vodi guru za kojim traga pravosuđe na sjeveru Indije, priopćila je lokalna policija, prenose agencije.


Tijela četiriju žena, preminulih u još neodređenim okolnostima, pronađena su unutar tog ašrama dok je dijete od 18 mjeseci, kako se čini, preminulo prirodnom smrću, rekao je glavni ravnatelj policije S. N. Vashist, prenosi agencija AFP.

Vezani članci Indiju zahvatio ciklon, ilustracija Snažni ciklon uništio tisuće domova, zatvorena zračna luka: "Nisam nikada prije vidio nešto slično. Posvuda je poplava i sela su odsječena" Indijom se širi nova bolest 01 Oporavili su se od koronavirusa, a onda umrli od "crne gljivice": Što dosad znamo o bolesti koja se munjevito širi Indijom

Još jedna sljedbenica gurua, koja boluje od srčanih problema, preminula je nakon što je prebačena u bolnicu, nastavio je on. "Sva tijela su prevezena u bolnicu gdje će biti provedena autopsija kako bi se saznali točni uzroci smrti", rekao je Vashist.

Ubili ih masovnom sterilizacijom: Jedan liječnik u pet sati operirao 83 žene?!

Policija je u srijedu nastavila tražiti Satgurua Rampala (63), za kojega smatra da se još uvijek skriva na 4,8 hektara velikom kompleksu ašrama.

Guru se odbio odazvati na više poziva pravosuđa koje ga optužuje za zavjeru s ciljem ubojstva, izazivanje pobune i uvredu pravosuđa, po novinskoj agenciji Press Trust of India.

Policija je i u utorak pokušavala ući u ašram kako bi uhitila Rampala, ali su je u tome spriječili guruovi sljedbenici među kojima su neki bili i naoružani. U tim je sukobima ozlijeđeno gotovo stotinu policajaca i osamdesetak sljedbenika kulta.

Pošto je policija upala u veliki hramski kompleks iz njega su pobjegle tisuće ljudi, priopćila je policija, dodajući da se čini kako je većina Rampalovih sljedbenika držana u ašramu protiv svoje volje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook