Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sljedbenici ga nedaju vlastima

Indija: Petero mrtvih u ašramu kontroverznog gurua

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska policija pronašla je u srijedu pet tijela nakon što je zauzela vjerski kompleks koju vodi guru za kojim traga pravosuđe na sjeveru Indije, priopćila je lokalna policija, prenose agencije.

Tijela četiriju žena, preminulih u još neodređenim okolnostima, pronađena su unutar tog ašrama dok je dijete od 18 mjeseci, kako se čini, preminulo prirodnom smrću, rekao je glavni ravnatelj policije S. N. Vashist, prenosi agencija AFP.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Još jedna sljedbenica gurua, koja boluje od srčanih problema, preminula je nakon što je prebačena u bolnicu, nastavio je on. "Sva tijela su prevezena u bolnicu gdje će biti provedena autopsija kako bi se saznali točni uzroci smrti", rekao je Vashist.

Ubili ih masovnom sterilizacijom: Jedan liječnik u pet sati operirao 83 žene?!

Policija je u srijedu nastavila tražiti Satgurua Rampala (63), za kojega smatra da se još uvijek skriva na 4,8 hektara velikom kompleksu ašrama.

Guru se odbio odazvati na više poziva pravosuđa koje ga optužuje za zavjeru s ciljem ubojstva, izazivanje pobune i uvredu pravosuđa, po novinskoj agenciji Press Trust of India.

Policija je i u utorak pokušavala ući u ašram kako bi uhitila Rampala, ali su je u tome spriječili guruovi sljedbenici među kojima su neki bili i naoružani. U tim je sukobima ozlijeđeno gotovo stotinu policajaca i osamdesetak sljedbenika kulta.

Pošto je policija upala u veliki hramski kompleks iz njega su pobjegle tisuće ljudi, priopćila je policija, dodajući da se čini kako je većina Rampalovih sljedbenika držana u ašramu protiv svoje volje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene