Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opširno izvještavanje

Svečanost u Zagrebu vijest dana u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi javni servisi ističu kako se Grabar-Kitarović u inauguralnom govoru osvrnula na BiH te obećala kako će se skrbiti o pravima Hrvata koji žive u njoj.

Svi elektronički mediji u Bosni i Hercegovini u nedjelju su opširno izvjestili o inauguraciji nove hrvatske predsjednice, a za većinu njih bila je to i vijest dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvo obraćanje Inauguralni govor Kolinde Grabar Kitarović: 'Jedna sam od vas' Slika nije dostupna Želje, čestitke i pozdravi Saudijski kralj čestitao novoj hrvatskoj predsjednici

Javni servisi BH Radio 1, televizija BHT 1 i TV Federacije BiH (FTV) o inauguraciji Kolinde Grabar-Kitarović izvjestili su u prvim minutama svojih informativnih emisija, podsjećajući kako su joj nazočila sva tri člana Predsjedništva BiH.

'Nova je predsjednica istaknula kako želi cijelu regiju u EU i NATO-u', navela je BHT 1.

Svi javni servisi ističu kako se Grabar-Kitarović u inauguralnom govoru osvrnula na BiH te obećala kako će se skrbiti o pravima Hrvata koji žive u njoj.

BH Radio 1 navodi da je Grabar-Kitarović pozvala na prevladavanje razlika u hrvatskom društvu.

Sarajevski 'Dnevni avaz' je na mrežnim stranicama istaknuo da je Grabar-Kitarović kao strateški interes Hrvatske navela gradnju dobrih odnosa sa Srbijom i Bosnom i Hrecegovinom te najavila potporu jačanju ravnopravnosti konstitutivnih naroda koji žive u BiH.

Grabar Kitarović prisegnula na dužnost sa suzama u očima: 'Vjerujem u te zemljo moja Hrvatska'

'Posebna pažnja zaštiti manjina', naslov je teksta u kojemu su o svečanosti u Zagrebu izvjestile banjolučke 'Nezavisne novine' bliske vlastima Republike Srpske, a sličan je naglasak i u izvješću entitetskog javnog RTV servisa (RTRS).

Popularni sarajevski internetski portal 'Klix' u naslovu navodi kako se izabrana hrvatska predsjednica posebno dotaknula BiH te obećala kako će štititi položaj hrvatskog naroda koji u njoj živi.

Čestitke novoj hrvatskoj predsjednici poslao je reis emeritus Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić izražavajući uvjerenje kako će mandat Grabar-Kitarović obilježiti uspješnost i pravednost, ali i kako će on biti od koristi i za BiH.

VIDEO Što se jelo na prvom predsjedničkom ručku?

'Svojim korisnim savjetima i konkretnim potezima, predsjednica Grabar-Kitarović će sigurno pomoći BiH na putu ka euro-atlantskim integracijama', naveo je Cerić.

Bivši poglar bosanskohercegovačkih muslimana ukazao je i kako bi BiH trebala slijediti primjer Hrvatske po kojemu predsjednici države moraju djelovati kao izvanstranačke osobe u interese svih građana.

'Članovi Predsjedništva BiH trebali bi iskoristiti priliku i dosta toga naučiti od susjeda', poručio je Cerić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene