Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pripadnici snajperskog tima

Identificirana sva četvorica marinaca koji su urinirali po mrtvim talibanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marinci koji na video snimci uriniraju po mrtvim talibanima u Afganistanu su identificirani kako pripadnici snajperskog tima Korpusa marinaca.

Jedan vojni dužnosnik je rekao za AP da je Korpus marinaca identificirao najmanje dvojicu od četiri marinca sa snimke. Sva četvorica su pripadnici 3. bataljuna koji se prošle jeseni iz Afganistana vratio u bazu Camp Lejuene u Sjevernoj Karolini.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Stanje u Afganistanu "Nemoralno" ponašanje Upali u razrede i šoping-centre pa tukli i uhićivali djevojčice: 16-godišnjakinja zatočena dva dana, prebili joj i oca

>> Skandal u SAD-u: Marinci urinirali po mrtvim talibanima

Od 1.000 ljudi u bataljunu sedam ih je ubijeno u akciji, a osim četvorice na snimci još će neki imati razloga za zabrinutost zbog podizanja kaznene prijave. Vojni dužnosnik koji je AP-u dao informacije je kazao i kako neki od četvorice na snimci više nisu u tom bataljunu. Više detalja nije želio iznijeti.

Ministar obrane Leon Panetta jučer je događaj na snimci ocijenio 'krajnje žalosnim'. Kazao je kako je takvo ponašanje potpuno neprimjereno pripadnicima američke vojske i kako će krivci biti kažnjeni. Dodao je i kako bi ovaj incident mogao ugroziti mirovne pregovore s talibanima.

Korpusu marinaca i zapovjedniku nad američkim i NATO snagama u Afganistanu, generalu Johnu Allenu, naređena je potpuna istraga. Iz Korpusa marinaca su jučer kazali da će provesti istragu, no nisu potvrdili autentičnost snimke. Slučaj je predan NCIS-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene