Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hezbolah Libanoncima masovno dijeli novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hezbolah je u petak počeo masovno dijeliti novac Libanoncima kojima su u izraelskim napadima srušeni domovi. Novac se isporučuje u gotovini, a pretpostavlja se da dolazi iz Irana.

- Ljudi i ovako vjeruju Hezbolahu, a ovo će samo još ojačati njihovu vjeru, rekao je 27-godišnji Ayman Jaber koji je od Hezbolaha primio čak 12 tisuća američkih dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Izraelski i Američki dužnosnici već su izrazili brigu da će Hezbolah pokušati povećati svoju popularnost tako što će iranskim novcem pomagati građanima Libanona čiji su domovi stradali u 34 dana izraelskih napada na tu zemlju.

Hezbolah ne želi otkriti otkud mu novac za obnovu 15 tisuća kuća, a prema procjenama za to će trebati oko 150 milijuna dolara.

U Libanonu se, inače, organiziraju masovni sprovodi žrtava rata, među njima i boraca Hezbolaha. 

- Želimo zahvaliti Iranu što je stao iza libanonskog naroda, izjavio je na jednom od njih dužnosnik Hezbolaha Sheikh Nabil Kaouk, iskoristivši priliku za još jedan protuamerički govor.

I dok Hezbolah dijeli poslijeratnu pomoć, pojedinačni sukobi ipak se nastavljaju. U okršajima s izraelskim snagama poginula su tri pripadnika Hezbolaha te jedan pripadnik specijalnih postrojbi izraelske vojske.

Sukobljene strane optužuju jedna drugu za nepoštivanje rezolucije UN-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene