Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hezbolah je u petak počeo masovno dijeliti novac Libanoncima kojima su u izraelskim napadima srušeni domovi. Novac se isporučuje u gotovini, a pretpostavlja se da dolazi iz Irana.


- Ljudi i ovako vjeruju Hezbolahu, a ovo će samo još ojačati njihovu vjeru, rekao je 27-godišnji Ayman Jaber koji je od Hezbolaha primio čak 12 tisuća američkih dolara.

Vezani članci Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone Koronavirus u Iranu Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..."

Izraelski i Američki dužnosnici već su izrazili brigu da će Hezbolah pokušati povećati svoju popularnost tako što će iranskim novcem pomagati građanima Libanona čiji su domovi stradali u 34 dana izraelskih napada na tu zemlju.

Hezbolah ne želi otkriti otkud mu novac za obnovu 15 tisuća kuća, a prema procjenama za to će trebati oko 150 milijuna dolara.

U Libanonu se, inače, organiziraju masovni sprovodi žrtava rata, među njima i boraca Hezbolaha. 

- Želimo zahvaliti Iranu što je stao iza libanonskog naroda, izjavio je na jednom od njih dužnosnik Hezbolaha Sheikh Nabil Kaouk, iskoristivši priliku za još jedan protuamerički govor.

I dok Hezbolah dijeli poslijeratnu pomoć, pojedinačni sukobi ipak se nastavljaju. U okršajima s izraelskim snagama poginula su tri pripadnika Hezbolaha te jedan pripadnik specijalnih postrojbi izraelske vojske.

Sukobljene strane optužuju jedna drugu za nepoštivanje rezolucije UN-a.