Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed zbog rudnika

Greta Thunberg nakon uhićenja jasno poručila: "Zaštita klime nije zločin"

Privedena Greta Thunberg, aktivistica - 3
Privedena Greta Thunberg, aktivistica - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Aktivistica za zaštitu okoliša Greta Thunberg objavila je u srijedu na Twitteru da zaštita klime nije zločin, nakon što je privedena u Njemačkoj tijekom prosvjeda protiv proširenja rudnika ugljena.

"Jučer sam bila dio grupe koja je mirno prosvjedovala protiv širenja rudnika ugljena u Njemačkoj. Policija nas je okružila, zatim nas je privela, ali smo kasnije te večeri pušteni", tvitala je Thunberg.

"Zaštita klime nije zločin", dodala je.

Thunbergh je privedena dok je s drugim klimatskim aktivistima prosvjedovala kod rudnika ugljena Garzweiler 2, oko devet kilometara od Luetzerata, gdje je sjedila sa skupinom prosvjednika blizu ruba rudnika.

Pročitajte i ovo Privedena Greta Thunberg, aktivistica - 2 NIJE PRUŽALA OTPOR VIDEO Odvela je policija: Greta Thunberg, najpoznatija ekološka aktivistica, privedena u Njemačkoj

Klimatska aktivistica opisala je proširenje rudnika kao izdaju sadašnjih i budućih generacija i optužila Njemačku da je jedan od najvećih zagađivača u svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Govorila na prosvjedu Greta Thunberg konferenciju o klimi nazvala neuspjehom: "Ovo je dvotjedna proslava 'uobičajenog poslovanja' i globalna blablabla"

Prosvjed je naglasio sve veće napetosti oko klimatske politike Berlina. Ekolozi tvrde da su klimatski ciljevi zanemareni povratkom na prljavija goriva u jeku energetske krize uzrokovane ruskom invazijom na Ukrajinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene