Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi Hladni rat objavljen je između Rusa i Amerikanaca i mogao bi prerasti u oružani sukob, upozorio je u četvrtak posljednji čelnik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov.


'Čujemo samo da se govori o sankcijama Amerike i EU-a protiv Rusije. Pa jesu li sišli s uma?', poručio je posljednji čelnik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov, prenosi ruski Interfax.

Vezani članci 61-godišnji pustinjak Aleksandar Kuznjecov ne želi otići iz napuštene ruske vojne baze (Foto: Prima Media/Siberian Times) Živi u "gradu duhova" više od četvrt stoljeća: 61-godišnji pustinjak ne želi otići iz napuštene vojne baze Slika nije dostupna Objavljeni dokumenti: Kako je Rusija pomogla Sjevernoj Koreji u izradi nuklearne bombe

'Amerika je zalutala u bespućima džungle i povukla nas za sobom', kaže otac perestrojke, kojega Zapad poštuje po ulozi koju je odigrao u vrijeme pada Berlinskog zida 1989.

'Iskreno govoreći, Amerika nas vodi u novi Hladni rat, otvoreno pokušavajući slijediti svoje genijalne zamisli, želeći uvijek pobijediti, a bojim se da su Amerikanci spremni preuzueti rizik', kritizirao je Sjedinjene Države ovaj 83-godišnji bivši čelnik.

'Kamo će nas to odvesti? Hladni je rat već objavljen. A nakon toga? Mislim da ne mogu s potpunom sigurnošću kazati da se Hladni rat neće pretvoriti u pravi sukob, rat', alarmantne Gorbačovljeve izjave uslijedile su u jeku ukrajinske krize i pogoršanja odnosa između Rusije i Zapada bez presedana od pada SSSR-a 1991. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook