Obavijesti Video Pretražite Navigacija
frka u new yorku

Htio ju zapaliti? Muškarac u katedralu ušao s kanistrima benzina i upaljačima

Incident u New Yorku (Foto: NYPD)
Incident u New Yorku (Foto: NYPD) Foto: NYPD
37-godišnjak iz New Jerseya krenuo je u katedralu sv. Patrika u New Yorku. U rukama je nosio dva kanistra s benzinom i plastičnu vrećicu.

Incident se dogodio u srijedu oko 20 sati navečer, 37-godišnjaka je policija identificirala kao Marca Lamparella iz New Jerseya. On je ušao u katedralu sv. Patrika na Manhattanu. Nedugo nakon ulaska u unutrašnjost katedrale zaustavilo ga je osiguranje.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Ilustracija U Siriji Ubijen osnivač Al-Nusre: Najprije ga je pozdravio, a onda...

U policiji su priopćili kako je prerano govoriti radi li se o incidentu koji se može povezati s terorizmom. Ovaj događaj uslijedio je tri dana nakon što je izgorjela katedrala Notre-Dame u Parizu.

Policija New Yorka pojačala je osiguranje katedrale nakon požara u Francuskoj, a Lamparellov postupak ocijenili su kao "vrlo sumnjiv".

Uhićeni Lamparello policiji je rekao da je ostao bez goriva pa je prolaskom kroz katedralu htio skratiti put do svojeg automobila. Kad je policija provjerila vozilo, ustanovila je da nije bez goriva, na temelju čega je čovjek uhićen.

Policija je priopćila da im je 37-godišnjak otprije poznat te kako je moguće i da se radi o emocionalno poremećenoj osobi.

"Ništa se nije dogodilo unutar katedrale", navela je u svojem priopćenju nadbiskupija u New Yorku, piše NBC News. U vrijeme incidenta u katedrali je bilo ljudi.

Zaustavio kombi i uzeo kanistre

Zamjenik povjerenika za obavještajnu djelatnost i protuterorizam policije New Yorka John Miller kazao je da su 37-godišnjeg Lamparella zaustavili djelatnici osiguranja.

"On se zaustavio u kombiju na Petoj aveniji i izišao iz vozila oko 19:55. Potom se vratio u kombi i izvadio dva kanistra, svaki s osam litara benzina, plastičnu vrećicu s dvije boce tekućine za upaljače i dva upaljača. S tim je pokušao ući u katedralu", kazao je Miller.

"Na ulasku u katedralu zaustavio ga je jedan od djelatnika osiguranja, koji ga je pitao kamo ide i rekao mu da ne može ući s tim stvarima u rukama. U sukobu njih dvojice dio benzina proliven je po podu", dodao je.

Incident je dojavljen Odjelu za borbu protiv terorizma, čiji su službenici Lamparella uhvatili u 50. ulici dok je pokušavao pobjeći.

Aktualno Neugodno iznenađenje uoči blagdana: PDV je niži, ali uskrsna košarica koštat će nas više, doznajte i zašto Cijena uskršnje košarice (Foto: Dnevnik.hr) Cijena uskršnje košarice (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Tržnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tržnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tržnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatska Neugodno iznenađenje uoči blagdana: PDV je niži, ali uskrsna košarica koštat će nas više, doznajte i zašto 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene