Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi krug

Francuski izbori: Socijalisti pred apsolutnom većinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijalistička stranka francuskog predsjednika Francoisa Hollandea nalazi se na putu prema osvajanju apsolutne većine u parlamentu zajedno sa svojim saveznicima Zelenima, pokazale su prve projekcije rezultata prvog kruga parlamentarnih izbora.

Institut CSA objavio je da je socijalistički blok na putu da osvoji između 283 i 329 mjesta u donjem domu parlamenta, dok bi Zeleni trebali osvojiti između 12 i 18 mjesta. Ti rezultati sugeriraju da bi Hollande nakon drugog kruga izbora sljedeće nedjelje mogao imati podršku više od 289 zastupnika, što predstavlja apsolutnu većinu u 577-članom parlamentu.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli"

>> Francusko-njemački dogovor 'neophodan preduvjet'

CSA je objavio da bi konzervativci mogli osvojiti između 210 i 263 mjesta, dok bi krajnje desni Nacionalni front mogao osvojiti do tri mjesta. Institut Ipsos donio je slične projekcije temeljene na djelomičnom prebrojavanju glasova. Novoizabrani predsjednik i socijalist Hollande, koji nije sudjelovao u kampanji, uoči izbora je pozvao Francuze da mu omoguće "natpolovičnu, uvjerljivu i jedinstvenu većinu" kako bi mogao ostvariti svoja obećanja. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene