Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Redatelje Emir Kusturica sredinom tjedna bio je na proslavi 10. godišnjice RT-a te je na proslavi sjedio za istim stolom s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.


Emir Kusturica, srpski redatelj sredinom tjedna našao se među probranim uzvanicama na proslavi 10. godišnjice TV mreže 'Russia Today', te je na proslavi sjedio za istim stolom s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vezani članci Ruski predsjednik Vladimir Putin Putin silno želi ostati na vlasti i građanima nudi ''milijun nagrada'': Stanovi, automobili... a moraju učiniti samo jedno Vladimir Putin (Foto: AFP) Zar i on? Putin mora u samoizolaciju, posljednjih dana imao sastanke s Lukašenkom, Bašarom al-Asadom...

Na svečanosti je Kusturica bio sa suprugom Majom. Kaže kako nije pozvan iz ruskih diplomatskih krugova, niti je razlog bila njegova naklonjenost Rusiji.

Vladimir Putin traži pomoć

'Zvala me je glavna urednica televizije koja je istinski zaljubljena u moje filmove i umjetnost koja se opire komercijalizaciji. Za razliku od zapadnih velikih televizija koje svijet predstavljaju linearnim slikama, 'Russia Today' to prikazuje kompleksnije. Ono što je u Srbiji teško zamislivo, u Rusiji je sasvim moguće, nema tu puno mistike', rekao je iz Moskve Emir Kusturica za Blic.

Ispričao je da je Vladimiru Putinu predložio formiranje vojnih baza u Srbiji i za jednu od njih ponudio svoj Mećavnik na Mokroj Gori. 'To je bila šala, naravno! Putin je iskren čovjek, veliki državnik. Odaje dojam umornog čovjeka, zasićenog problemima, koji se nalazi pred arbitražnim odlukama koje treba donijeti za dobrobit čovječanstva', kaže Kusturica.

Slavni je redatelj otkrio i o čemu je za stolom razgovarao s Putinom.

 

 

'Razgovarali smo o medijskom utjecaju na prilike u svijetu, ekonomskim sankcijama, pogubnosti zapadne politike, našim zajedničkim prijateljima Nikiti Mihalkovu i bivšem urugvajskom predsjedniku Hoseu Muhiki, kompliciranoj situaciji u svijetu i borbi sa džihadom, na kojoj Putin ustraje. Rekao mi je da planira da Rusija postane najveći proizvođač organske hrane, što kod mene izaziva veliko poštovanje', ističe redatelj.

Emir Kusturica se našao na listi uglednih uzvanica iz svih sfera kojima je nakon večere i zapjevao, budući da je na proslavi i nastupio sa svojim 'No smoking orkestrom'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook