Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadeset i četvoro Iračana, među kojima 21 civil, ubijeni su u nekoliko napada u Iraku danas tijekom dana. Od toga je deset poginulo u atentatima u Bagdadu, a snage sigurnosti pronašle su još 25 tijela ubijenih, doznaje se od policijskih izvora.


Najkrvaviviji incident dogodio se u srijedu navečer na jugozapadu Bagdada, gdje je u eksploziji dviju bombi skrivenih blizu nogometnog igrališta ubijeno 12 osoba, a 14 ih je ranjeno.

Vezani članci Potres u Indoneziji U potresu na Javi poginulo šest ljudi, jedna osoba teško ozlijeđena. Nekoliko sela evakuirano Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj Ravnateljica Centra u Ivanić-Gradu: "Minute su nas dijelile od toga da se dogodi veliko zlo. Otac je razvalio vrata i detektor metala, bacio zaštitarku na stol i razbio ga..."

"Dvije naprave su eksplodirale blizu policijskog povjerenstva, u parku gdje su mladi igrali nogomet. Dvanaest osoba je ubijeno, a četrnaest ranjeno, među kojima uglavnom mladići i djeca", naveo je jedan izvor ministarstva unutarnjih poslova.

Eksplozije su se dogodile u šijitskoj četvrti u jugozapadnom dijelu Bagdada, potvrdio je jedan izvor ministarstva obrane.

Napadi su uslijedili nakon krvavog dana kada je ubijeno više od 50 Iračana, uglavnom policajaca i vojnika.