Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoki kineski dužnosnik obećao je dosad "neviđene" gospodarske i društvene reforme, na dugo očekivanom sastanku vodećeg tijela Komunističke partije (KP) idućega mjeseca, objavili su u subotu državni mediji.


Yu Zhengsheng, četvrti u hijerarhiji elitnog Stalnog odbora politbiroa KP-a, rekao je da će se na tom zatvorenom sastanku "razmotriti pitanje dubokih i sveobuhvatnih reformi".

"Reforme će ovoga puta biti široke, vrlo snažne i bit će kao nijedne dosad", rekao je on, prenosi novinska agencija Xinhua. "One će neizbježno dovesti do temeljitih promjena u gospodarstvu, društvu i drugim područjima", dodao je Yu.

Njegova izjava prva je izjava nekog vodećeg kineskog dužnosnika o sastanku na kojem će, kako se očekuje, predsjednik Xi Jingping najaviti ozbiljne gospodarske reforme.

Vezani članci Hrvatska narodna banka Iz HNB-a revidirali procjene: U 2021. očekuje se rast BDP-a od 5,9 posto RH mora smanjiti administraciju - 3 Kako je Hrvatska od druge najbogatije postala druga najsiromašnija nova članica EU-a? Stručnjaci upozoravaju – čeka nas novi vrući krumpir

>> RASTE PESIMIZAM Građani gube povjerenje u vladine poteze

One bi trebale usmjeriti drugu po veličini svjetsku ekonomiju s investicija koje stvaraju dug na uravnoteženiji model utemeljen na rastu potrošnje, usluga i inovacija.

Sastanak idućega mjeseca bit će treći sastanak 200-članog Središnjeg odbora KP-a od izbora novoga stranačkog i državnog vodstva prošle godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook