Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBRE VIJESTI

Rodila žena zaražena koronavirusom, djevojčica je na svijet došla potpuno zdrava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bolnici 6 u gradu Harbin rođena je zdrava beba. Iako joj majka trenutačno boluje od upale pluća i zaražena je koronavirusom, testovi novorođene djevojčice su negativni.

Trudnica primljena u bolnicu s upalom pluća izazvanom koronavirusom u gradu Harbin na sjeveroistoku kineske provincije Heilongjiang rodila je zdravu djevojčicu. Liječnici su je porodili carskim rezom.

Pročitajte i ovo Ilustracija u tjedan dana Objavljeni novi podaci: Raste broj zaraženih koronavirusom Ilustracija Preminulo 7 milijuna ljudi Gdje je i kako nastao virus koji nam je okrenuo živote naopako? Poznati rezultati istrage američkih obavještajaca

"Žena je bila u 38. tjednu trudnoće kad joj je otkrivena temperatura od 37,3 stupnja. U četvrtak je testirana na koronavirus i testovi su bili pozitivni", kazala je Na Hui, potpredsjednica Bolnice 6 u gradu Harbin.

Liječnici su odlučili da nema potrebe čekati i žena je porođena isti dan. Rođena je djevojčica teška tri kilograma, piše državna agencija Xinhuanet.

Beba je testirana na koronavirus u petak i u nedjelju, oba testa dala su negativan rezultat. "Majčina temperatura do nedjelje se spustila na normalnu razinu", istaknula je Hui.

Majka i dijete su u karanteni, za njihovu medicinsku skrb i promatranje određena su dva posebna liječnička tima. Bolnica nije otkrila identitet i dob majke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene