Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek 27 slučajeva na svijetu

Odvela kćer kod liječnika, ali dijagnozu koju je čula nikako nije očekivala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnja Millie Wallis patila je od svakodnevnih bolova u trbuhu, a liječnici dugo vremena nisu mogli dokučiti o čemu se radi. Njezina majka pobojala se najgoreg - tumora, no istina je bila drugačija i puno bizarnija.

Lisa Wallis (40), majke malene Millie, odvela ju je uplakanu u bolnicu Victoria u Blackpoolu, strahujući da joj kći možda ima tumor. Liječnici su pregledali djevojčicu no nisu mogli postaviti dijagnozu, a njoj je bilo sve gore i gore.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Naposljetku su liječnici uspjeli postaviti točnu dijagnozu te otkriti uzrok nastalog stanja. Ispostavilo se da je malena čupala i gutala vlastitu kosu te da pati od rijetkog i bizarnog poremećaja nazvanog sindrom Matovilke (Zlatokose), koji je dobio ime po istoimenoj bajci braće Grimm.

Ovaj je dječak alergičan na samog sebe!

Kosa, koju je pojela, nakupila se u njezinom želucu i crijevima te je začepila probavni trakt.

'Sve je to počelo kad je Millie imala 3 godine', kaže njezina majka, a prenosi Mirror.

'Uvjeravala sam se da je riječ samo o lošoj navici, poput grizenja noktiju ili kopanja nosa te da će s odrastanjem to prestati kao i kod druge djece', dodala je majka Lisa.

No, u ljeto kad je navršila pet godina, Millie je počela patiti od svakodnevnih bolova u trbuhu. Dobila je lijekove protiv zatvora (konstipacije), ali još uvijek nije bilo objašnjenja od čega je bolesna.

'Osjećala sam se u potpunosti bespomoćno i ona više nije mogla ništa jesti i počela je gubiti na težini', priča njezina majka. Njezina kći bolove više nije mogla izdržati i činilo se kako će se dogoditi ono najgore.

Tad je spas došao u vidu pisma iz bolnice Alder hay iz Liverpoola, gdje je Millie odvedena na endoskopiju. 'Nakon napetog iščekivanja liječnik je napokon otkrio snimke nepoznate mase u njezinom želucu', rekla je Lisa.

'Ispostavilo se da je masa zapravo golema nakupina njezine kose, čiji su dijelovi sezali u probavni trakt. Dok sam slušala liječnika, bila sam istovremeno užasnuta i osjetila olakšanje. Čula sam kako je rekao da je riječ o sindromu Matovilke. To me je zaista zbunilo. Pitala sam ga misli li na istoimenu bajku i on je kimnuo glavom', objasnila je majka.

Da je riječ o doista rijetkom sindromu pokazuje i podatak da je u svijetu dosad zabilježeno tek 27 sličnih slučajeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene