Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski premijer

'Ubojstva u Parizu su gnjusna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon napada u Parizu na ured satiričkog tjednika Charlie Hebdo uslijedile su osude sa svih strana svijeta.

Britanski premijer David Cameron na Twitteru je osudio napad na pariški ured satiričkog tjednika Charlie Hebdo.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Napad u Parizu 'povezan s terorizmom': Dvojac s kapuljačama upao u zgradu, najmanje 11 mrtvih

'Ubojstva u Parizu su gnjusna. Stojimo uz Francuze u borbi protiv terorizma i u obrani slobode medija', poručio je.

Nekoliko minuta kasnije je šef vlade otvorio zasijedanje britanskog parlamenta i pozvao na jedinstvo s Francuskom suočenom s terorizmom.

Masakr koji je zgrozio svijet: 'To je napad na slobodu misli'

Napad je osudio i ruski predsjednik Vladimir Putin. Izrazio je sućut obiteljima ubijenih i svim ljudima u Francuskoj, te osudio terorizam u svim njegovim oblicima.

Sjedinjene Američke Države također su osudile smrtonosni napad na magazin.

'Svi u Bijeloj kući su uz obitelji onih koji su ubijeni ili ozlijeđeni u ovom napadu', poručio je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

'Visoki dužnosnici Bijele kuće u bliskom su kontaktu sa svojim kolegama u Francuskoj. Sjedinjene Američke Države spremne su za suradnju s Francuskom kako bi pomogle u istrazi napada', dodao je.

Objavljen šokantan video napada u Parizu

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je kako napad u Parizu nije samo napad na francuske građane, nego i na slobodu medija i govora.

'Ni na koji način ga se ne može opravdati', rekla je Merkel u priopćenju. Istaknula je da je Njemačka uz Francusku u ovim teškim trenucim

'Nedopustivi čin i barbarstvo'

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je napad na ured tjednika Charlie Hebdo nazvao 'nedopustivim činom i barbarstvom'.

'Duboko sam šokiran brutalnim i nehumanim napadom na ured Charlie Hebdo. To je nedopustivo barbarstvo, opomena svim ljudima i Europljanima', reagirao je Juncker u priopćenju.

U pucnjavi je poginulo najmanje 12 osoba, a više ih je ozlijeđeno. Na mjesto napada odmah je došao francuski predsjednik Francois Hollande. Napadači su pobjegli.

Žena koja je pustila napadače otkrila detalje

Španjolska je u srijedu osudila 'podli i kukavički teroristički napad', i založila se slobodu tiska kao 'temeljno pravo'.

S užasom smo dočekali vijesti o podlom i kukavičkom terorističkom napadu na sjedište Charlie Hebdo u Parizu, naveo je šef španjolske vlade u priopćenju.

Vlada u ime španjolskog naroda izražava najoštriju osudu tog napada.

'Španjolska najsnažnije brani slobodu tiska kao temeljno i neopozivo pravo', dodaje se u tekstu.(Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene