Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabar čin

Donirali organe 2-godišnje kćeri: Umjesto da od nje ostane samo šaka pepela, spasit ćemo nečiji život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji dvogodišnje djevojčice odlučili su darivati njene organe kako 'nitko ne bi osjetio bol kakvu su oni osjećali' kad im je kći preminula.

Dirljiva priča o humanosti i nadi dolazi iz Kine. Roditelji dvogodišnje djevojčice koja je bolovala od hipoksičko ishemične cerebralne paralize odlučili su donirati njene organe kako bi spasili živote djece koju nikada nisu upoznali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Roditelji su svoju djevojčicu nazvali Xiwang što u prijevodu znači 'nada'. Sada kažu kako ovim činom žele drugoj djeci pružiti nadu u novi život. 'Umjesto da od nje ostane samo šaka pepela, donirat ćemo organe kako bi liječnici spasili živote nekoj drugoj djeci', rekla je djevojčičina majka Wang Xiaofei.

>> Hrvatska vodeća zemlja u Europi po broju darovanih organa

9. lipnja u 17:30 otac je posljednji put poljubio svoju Xiwang. Nakon toga odvezena je u operacijsku salu bolnice Chifeng. Njeni bubrezi i jetra uspješno su prevezeni i transplantirani u dvoje djece.

Prijatelji, roditelji i ostala obitelj bdjeli su uz Xiwang satima i dalje sigurni u ispravnost svoje odluke. Njeni su roditelji u dvije godine potrošili oko 200,000 yuana za bolničke troškove zbog čega su sada u dugovima. Iz tog su razloga lokalni mediji pozvali javnost na humanitarnu akciju kako bi se mladim roditeljima pomoglo, no oni su odbili. 'Još uvijek smo mladi i možemo se sami uzdržavati. Ako bismo primili donacije, osjećali bismo se kao da smo prodali svoje dijete', rekli su roditelji malene Xiwang.

Xiwangin otac nije mogao suspregnuti suze čekajući ispred operacijske sale. 'Mog djeteta više nema, no darivanjem njenih organa spriječit ćemo dvije obiteljske tragedije. Nadam se da drugi neće osjetiti bol koju ja sada osjećam, želim učiniti sve kako bih to spriječila', rekla je Wang Xiaofei.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene