Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush: Hezbolah i britanski teroristi su isti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SAD-a George W. Bush izjavio je u subotu da su libanonski Hezbollah i organizatori atentata na zrakoplove koji lete između Velike Britanije i Sjedinjenih Država predstavnici iste "totalitarne ideologije".

U tjednoj radijskoj poruci tri mjeseca prije parlamentarnih izbora sredinom mandata, Bush je izravno napao svoje političke protivnike prvi put otkako je otkrivena teroristička urota radi rušenja putničkih zrakoplova koji redovno lete za SAD.

Pročitajte i ovo Napad na Ghaziyeh - 2 Odjekuju eksplozije FOTO/VIDEO Izrael bombardirao Libanon, grad obavio gusti crni dim napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora"

Plan koji je spriječila britanska policija je "najbolja opomena da teroristi uvijek pripremaju napade kako bi ubijali naše sugrađane", ali je to i nova epizoda svjetskog "rata" protiv terorizma, dodao je.

Kako tvrdi Bush, SAD se sučeljava s "novim neprijateljem" koji je "sofisticiraniji" nego je to bio 11. rujna 2001.

- Možemo se ne slagati o načinu borbe protiv terorizma, ali ne trebamo se razilaziti kada je riječ o pogiblima koje nam prijete.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene