Automobilom se zabio u karnevalsku povorku u Njemačkoj
Automobilom se zabio u karnevalsku povorku u Njemačkoj Foto: Afp

Broj ljudi ozlijeđenih u ponedjeljak kad se automobil zaletio u karnevalsku povorku u Volkmarsenu u njemačkoj saveznoj državi Hessenu popeo se na 50, objavila je policija u utorak.


U bolnici su završile 34 osobe, a ostalih 17 liječeno je ambulantno, priopćila je policija u središnjem gradu Kaseelu.

Vezani članci Njemačka kancelarka Angela Merkel Njemačka produljuje djelomične mjere zatvaranja do iduće godine: "Mi smo još uvijek vrlo udaljeni od željenih vrijednosti" Nesraća na autocesti Vozačica jedva izvukla živu glavu, pogledajte što joj je probilo vjetrobransko staklo na autocesti

Među ozlijeđenima je 18-ero djece, dodala je policija.

Glasnogovornica nije iznijela druge detalje o stanju u kojemu se nalaze djeca niti je li koja žrtva u kritičnom stanju.

Glavno državno odvjetništvo u Frankfurtu priopćilo je da je protiv 29-godišnjaka koji se u ponedjeljak automobilom zaletio u karnevalsku povorku u Volkmarsenu u saveznoj državi Hessenu podiglo optužnicu zbog pokušaja ubojstva.

Premijer Hessena Volker Bouffier govori o napadu, ali istodobno i o tome kako je pozadina potpuno nejasna te je apelirao na medije i građane da ne šire dezinformacije.

Priopćeno je da vozač automobila i sam iz Volkmarsena te da se radi o njemačkom državljaninu.

Volkmarsen je s oko 7000 stanovnika jedino katoličko mjesto na sjeveru Hessena i jedino mjesto gdje se održava karneval, pa je grad bio pun posjetitelja iz okolice. (Hina)