Obavijesti Video Pretražite Navigacija
porezna prijevara

Bivši Trumpov direktor spreman priznati: Prihvatio nagodbu za svjedočenje protiv tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugogodišnji financijski direktor tvrtke za nekretnine bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa trebao bi se u četvrtak izjasniti krivim u slučaju porezne prijevare.

Od bivšeg financijskog direktora Trumpove organizacije (Trump Organization) Allena Weisselberga moglo bi se tražiti da svjedoči protiv tvrtke, koja je također optužena u slučaju, doznaje Reuters od osobe upoznate sa slučajem.

Očekuje se da će biti osuđen na pet mjeseci zatvora, dodala je ta osoba, koja je pristala govoriti pod uvjetom anonimnosti.

Pročitajte i ovo Donald Trump POD ISTRAGOM Nalog FBI-ja otkriva za što bi sve Trump mogao biti optužen: "Ovo je politička odmazda"

Pročitajte i ovo Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere PRETRES TRUMPOVE REZIDENCIJE Puljić iz Washingtona za Dnevnik Nove TV: "Ministarstvo pravosuđa i FBI ne bi ovo radili da doista nemaju mnogo, mnogo razloga"

Glasnogovornica okružnog tužitelja Manhattana odbila je komentirati slučaj, kao i Weisselbergov odvjetnik i glasnogovornica Trumpove organizacije.

Weisselberg i Trumpova organizacija optuženi su u srpnju prošle godine u više od deset točaka za poreznu prijevaru i krivotvorenje poslovne evidencije zbog dodjele "neknjiženih" beneficija rukovoditeljima tvrtki, podsjeća Reuters.

New York Times prvi je u ponedjeljak izvijestio da je Weisselberg (75) blizu nagodbe o priznanju krivnje. List je naveo da on neće surađivati u široj istrazi o Trumpu, pozivajući se na dva neimenovana izvora. Također, nije navedeno hoće li surađivati u postupku protiv obiteljske tvrtke bivšeg predsjednika SAD-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija PROCURILE SLIKE FOTO Kako je Trump uništavao povjerljive dokumente: Razotkrili ga majstori, hitno su pozvani u Bijelu kuću da spase stvar

Pročitajte i ovo Prosvjednici iskazuju podršku Donaldu Trumpu potpuni kaos Prosvjednici izašli na ulice u znak potpore Donaldu Trumpu nakon što je FBI pronašao neovlaštene dokumente

Još jedna osoba upoznata s tim slučajem potvrdila je Reutersu da su između Weisselbergovog odvjetnika i ureda okružnog tužitelja Manhattana vođeni razgovori o priznanju krivnje.

Trump, koji je republikanac, istragu okružnog tužitelja Manhattana Alvina Bragga, kao i paralelnu građansku istragu glavne tužiteljice New Yorka Letitie James, nazvao je politički motiviranim "lovom na vještice".

Naime, James i Bragg su demokrati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene