Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum u Venezueli

Birači za neograničen broj predsjedničkih mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Birači u Venezueli u nedjelju su se na referendumu odlučili za ustavne promjene kojima će se dopustiti neograničen broj predsjedničkih mandata, a za takav prijedlog stranke predsjednika Huga Chaveza glasovalo je njih 54 posto.

Chavezu će to omogućiti da se 2012. ponovno kandidira na predsjedničku dužnost, a on je birače već danas pozvao da ga podrže i na tim izborima.

Pročitajte i ovo Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem Slika nije dostupna Chavez se ne da Venezuela odlučuje o neograničenom broju predsjedničkih mandata

Službena objava rezultata nakon 94 posto prebrojanih listića popraćena je raskošnim vatrometom i slavljem na ulicama, a tisuće ljudi zgrnule su se ispred palače Miraflores, odakle im se Chavez obratio riječima, 'danas smo širom otvorili vrata budućnosti'.

'2012. bit će predsjednički izbori, i ako Bog ili ovaj narod ne odluče drugačije, ovaj vojnik spreman je na kandidaturu', poručio je Chavez, koji Venezuelom vlada već desteljeće, a oporba se boji da mu je na umu doživotna vladavina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene