Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan mališan preminuo

Bio je to paravan za drogu: Nakon što se četvero djece predoziralo u vrtiću, policija otkrila šokantne detalje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vlasnica vrtića u New Yorku i stanar koji živi u zgradi uhićeni su nakon što je jednogodišnji dječak umro, a još se troje djece razboljelo nakon izloženosti fentanilu.

Uhićenja su uslijedila nakon što su vlasti otkrile četvero djece - u dobi od osam mjeseci do dvije godine - koja pokazuju znakove sumnje na predoziranje nakon što su proveli vrijeme u dječjem vrtiću Divino Nino u Bronxu, samo nekoliko dana nakon što je prošao gradsku inspekciju.

Dječak je proglašen mrtvim u lokalnoj bolnici, a troje je djece spašeno nakon što su im liječnici dali lijek za poništavanje predoziranja, rekle su vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija pljuskovi i grmljavina Stigla promjena vremena: DHMZ upalio meteoalarm za veći dio zemlje

U subotu navečer policija je uhitila vlasnicu objekta Grei Mendez (36) i stanara zgrade Carlista Aceveda Brita (41) pod optužbom za ubojstvo. Mendez je tvrdila da nije znala da se vrlo moćna droga nalazi u prostorijama.

Policija je rekla da je nakon pretresa vrtića pronašla paket koji je sadržavao nekoliko tisuća dolara vrijedan fentanil zajedno s uređajem koji se koristi za pakiranje velikih količina droge. 

Droga je pronađena u blizini strunjače na kojoj su djeca spavala, rekao je Joseph Kenny, šef detektiva njujorške policije, na konferenciji za novinare u ponedjeljak navečer, piše Sky News.

U susjednoj prostoriji u kojoj je boravio Brito pronađen je i uređaj za pakiranje droge, stoji u kaznenoj prijavi.

Pročitajte i ovo Požar u klubu Mint Završen očevid FOTO Otkriven uzrok požara u Mintu, oglasio se i Tomašević: "Previše je tu slučajnosti"

Pročitajte i ovo Nevidljivi lovac Vojska na nogama Pronađene krhotine nestalog nevidljivog lovca F-35! Nestanak otkrio skrivanu tajnu: Što se to događalo proteklih šest tjedana?

Ustanova za dnevni boravak otvorena je u siječnju ove godine. Prošla je obje inspekcije, rekle su vlasti, uključujući i iznenadni posjet inspektora ranije ovog mjeseca.

Jedan stanovnik rekao je da je očito da je vrtić bio paravan za drogu: "Bio je to vrtić godinu dana bez djece. Ljudi su dolazili i odlazili, ali djece nije bilo. Znali smo da se nešto loše događa tamo."

Nicholasovi roditelji Zoila Dominici i Otoniel Feliz rekli su da je njihov sin počeo ići u jaslice prije tjedan dana.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene