Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinuti Silvio

Berlusconi prijateljima: Ako me osude, bit ću dužan hrpu novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako budem osuđen morat ću platiti De Benedettiju 2.500 milijardi lira (1,29 milijardi eura), a odakle mi ta hrpa novaca, požalio se Berlusconi.

Ako me suci budu osudili morat ću platiti hrpu novaca Carlu De Benedettiju, povjerio se svojim prijateljima talijanski premijer Silvio Berlusconi. Riječ je o procesu Mondadori u kojem je Berlusconi optužen da je u utrci s poduzetnikom De Benedettije za kupovinu te izdavačke kuće podmitio suce i tako nelegalno postao većinski vlasnik Mondadorija, na čelu kojeg je sada njegova kći Marina. Berlusconi je taj svoj strah povjerio prijateljima tijekom sahrene senatora njegove stranke Romana Cominciolija u basilici di Sant'Ambrogio u Milanu.

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi - 1 ima leukemiju 86-godišnji Silvio Berlusconi izašao iz bolnice nakon šest tjedana Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

'Ako budem osuđen morat ću platiti De Benedettiju 2.500 milijardi lira (1,29 milijardi eura), a odakle mi ta hrpa novaca', požalio se Berlusconi. To je jedan od procesa koji se trenutno vode protiv premijera, a prethodno su već osuđeni suci zbog primanja mita od Berlusconijevih ljudi. Drugi je proces David Mills, nazvan po engleskom odvjetniku koji je osuđen (ali je presuda zastarjela) da je 1999. primio 600.000 dolara od Berlusconija kako bi lažno svjedočio.

Berlusconijevi odvjetnik, Piero Longo, je najavio kako će premijer doći na taj proces u subotu. Treći proces, koji je za širu javnost zanimljiv zbog djevojaka koje su pozivane na Berlusconijeve zabave, je nazvan Ruby po marokanskoj djevojci koja je bila maloljetna na zabavama. Četvrti proces, pod nazivom Mediatrade, se vodi zbog lažnog prikazivanja iznosa u kupoprodaji filmskih prava i stvaranja crnih fondova.

Berlusconi je na četiri procesa bio u sudnici ukupno pet puta u 40 dana. Posljednji puta je bio u sudnici 17. svibnja ove godine. Na referendumu održanom u nedjelju i ponedjeljak Talijani su ukinuli zakon o opravdanom izostanku premijera sa procesa, pa bi sada Berlusconi trebao biti češće u sudnici. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene