Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj u zastari

Berlusconi opet nadmudrio sustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Silvio Berlusconi još je jednom nadmudrio sustav. Slučaj povezan s korupcijom otišao je u zastaru.

Berlusconi je pobijedio, obznanio je glasnogovornik talijanskog premijera. Zadovoljstvo osjeća zbog još jednog sudskog procesa koji je okončan u njegovu korist. Viši sud ukinuo je presudu u slučaju Mills, koji je otišao u zastaru. Britanski odvjetnik bio je Berlusconijev savjetnik za prijave poreza u takozvanim poreznim oazama. Optužen je da je primio mito od 600 tisuća dolara u zamjenu za lažno svjedočenje u Berlusconijevu korist. I on i najbogatiji čovjek Italije sve niječu. Mills naposljetku priznaje, a onda opet poriče.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj? Slika nije dostupna Korupcijska afera 'Mills' Ponovno 'izmaknuo': Sud odbacio optužnicu protiv Berlusconija

'Mills David, krivi ste za zločin za koji ste optuženi. Osuđujem vas na četiri i pol godine zatvora i morate platiti sve sudske troškove', rekla je tijekom izricanja presude sutkinja Nicoletta Gandus, 19.veljače 2009. Premijera je štitio imunitet. Njegovo ukidanje prije pet mjeseci otvara put i suđenju Berlusconiju. Sada kada slučaj Mills odlazi u zastaru, najvjerojatnije ništa ni od postupka protiv premijera. Zlu ne trebalo, Berlusconijeva vlada hitno radi na zakonu takozvanog legalnog opoziva, prema kojem bi premijer šest mjeseci mogao izbjegavati sud zbog svojih obveza u vladi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene