Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvatili kompromis

Beograd i Priština postigli dogovor o upravljanju carinskim prijelazima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beograd i Priština postigli su dogovor o zajedničkom upravljanju carinskim prijelazima na sjeveru Kosova, javlja prištinski dnevnik Koha Ditore.

Kosovska vlada, piše taj list u subotu, prihvatila je kompromisni prijedlog EU-a da granične prijelaze na sjeveru Kosova zajednički nadgledaju policajci i carnici Kosova, Srbije i Eulexa.

List piše da je europski posrednik u razgovorima Beograda i Prištine Robert Cooper u petak u tajnosti boravio u Prištini i sastao se sa voditeljicom kosovskog pregovaračkog tima Editom Tahiri.

Tahiri i čelnik beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović trebaju se uskoro ponovo sastati u Bruxellesu. Mediji u Prištini navode da je Stefanović prošli mjesec zatražio da se prijedlog o integriranom upravljanju graničnim prijelazima primjenjuje samo na spornim prijelazima Jarinju i Brnjaku, ali je Cooper proširio plan na svih šest prijelaza između Kosova i Srbije.

Beograd je ovim dogovorom uspio u želji da granični prijelazi postanu dio dijaloga Beograda i Prištine, čemu se kosovska vlada prije protivila. S druge strane, kosovski Srbi prije nekoliko dana iskazali su žestoko protivljenje prijedlogu da na graničnim prijelazima budu kosovski carinici i policajci. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Andrija Jarak i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Vučić ide u UN Reporteri Nove TV iz Prištine i Beograda: Na Kosovu nije zabilježen ni najmanji incident, u Srbiji se prosvjeduje Slika nije dostupna Podnijet će prijavu Beograd traži reakciju na carinske mjere Prištine: Srbija spremna na pregovore ''kad se druga strana urazumi''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene