Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sućut novome saudijskom kralju

Obama putuje u utorak u Rijad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama otputovat će u utorak u Saudijsku Arabiju kako bi se sastao s novim kraljem Salmanom i izrazio mu sućut zbog smrti kralja Abdulaha, priopćila je u subotu Bijela kuća.

Obama bi trebao doputovati u nedjelju u New Delhi gdje će se sastati s premijerom Narendrom Modijem i nazočiti proslavi Dana Republike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon više od 70 godina Otvorili prvu trgovinu s alkoholom: "Ovo bi trebalo riješiti problem krijumčarenja koji smo imali s diplomatima" Slika nije dostupna TEŠKE OPTUŽBE Bijela kuća traži istragu: Je li Obama prisluškivao Trumpa?

Američki predsjednik skratit će svoj posjet Indiji i propustiti planirani obilazak Taj Mahala kako bi otputovao u Saudijsku Arabiju, navodi Bijela kuća.

Bijela kuća prvotno je planirala da potpredsjednik Joe Biden vodi izaslanstvo u Saudijsku Arabiju, ali će ipak u Rijad otputovati Obama.

Šefovi država i vlada i brojni uglednici trebali bi u subotu doputovati u Rijad kako bi izrazili sućut novome saudijskom kralju.

Među dužnosnicima i članovima kraljevskih obitelji koji se očekuju u saudijskoj prijestolnici su francuski predsjednik Francois Hollande, britanski premijer David Cameron, princ Charles i šef iranske diplomacije Mohamad Džavad Zarif.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan, pakistanski premijer Navaz Šarif i šefovi država u Perzijskom zaljevu nazočili su u petak sprovodu kralja Abdulaha.

Saudijska državna televizija u petak ujutro objavila je da je kralj Abdulah umro te da je novi vladar dosadašnji prijestolonasljednik, njegov polubrat Salman.

Abdulah je u posljednje vrijeme bio slaba zdravlja, a od Nove godine prebačen je u bolnicu u Rijadu zbog upale pluća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene