Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamalo tragedija

Zrakoplov s 348 putnika prisilno sletio na koraljni otočić! 'Svi smo se molili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Kapetan je rekao da se pojavio dim u kokpitu, da je radar otkazao i da otkazuju i drugi elektronički sustavi, te da moramo sletjeti. Mislim da su sletjeli na taj otočić bez radara i druge opreme', ispričala je putnica.

Boeing 777 United Airlinesa koji je u petak letio iznad Tihog oceana iznenada je bio prisiljen sletjeti na jedan od atola, čiji je promjer tek šest kvadratnih kilometara. Uzrok prisilnog slijetanja bio je, kako je službeno objavljeno, 'čudan miris elektronike u kabini'.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Ilustracija tragedija kod Muća Mrtav čovjek pronađen na cesti, policija se obratila javnosti

U zrakoplovu je bilo 335 putnika i 13 članova posade, a letio je od Honolulua do Guama, javlja CNN. Sletio je na maleni koraljni otočić Midway. Putnici su tamo proveli sedam sati smješteni u jednoj sportskoj dvorani, a zamjenski zrakoplov vratio ih je na Havaje.

Na pitanje je li uznemirujući miris bio dim ili je nešto gorjelo, glasnogovornica United Airlinesa Mary Clark opisala je incident samo kao 'čudan miris u kabini'.

No, jedna od putnica, Karen von Merveldt-Guevara iz Arizone, tvrdi drugačije.

'Kapetan je rekao da se pojavio dim u kokpitu, da je radar otkazao i da otkazuju i drugi elektronički sustavi, te da moramo sletjeti. Mislim da su sletjeli na taj otočić na stari, 'oldschool' način, bez radara i druge opreme', rekla je Karen von Merveldt-Guevara.

'U jednom trenutku osjetili smo naglo propadanje od oko desetak metara. Nakon te turbulencije nastao je muk. Mislim da smo se tada svi počeli moliti', opisala je putnica.

No, von Merveldt-Guevara napominje kako se taj 'čudan' miris osjetio i prije polijetanja. Neki su putnici čak odustali od leta, no ona nije jer je zajedno s 25 članova obitelji putovala na veliko obiteljsko okupljanje u Guam.

Inače, zrakoplov je s putnicima čak tri sata bio na pisti u Honoluluu i čekao na polijetanje koje je stalno bilo odgađano.

FOTO Bizarna nesreća: Tri Boeinga završila u rijeci!

Tijekom leta, kada je većina putnika spavala, čula je razgovor jednog putnika i stjuardese koja je rekla da se vraćaju u Honolulu.

'Kad se više ljudi probudilo, tada su dali objavu. Prvo smo mislili da je oluja pogodila Guam, ali tada se miris pogoršao, počela sam se gušiti od toga smrada kemikalija', ispričala je Karen von Merveldt-Guevara.

United Airlines je objavio kako je istraga u tijeku, te da zbog toga trenutno ne mogu dati više informacija.

Sreća u nesreći je bila ta da maleni otočić Midway ima aerodrom koji je svojedobno bio vojna baza tijekom Hladnog rata, a danas služi za - izvanredna slijetanja. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene