Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anna Tsareva

Nova sumnjiva smrt u Putinovim omiljenim novinama: Tijelo 35-godišnjakinje pronađeno u stanu u centru Moskve

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zamjenicu urednika proputinovskih novina Komsomolskaja Pravda Annu Tsarevu u njezinom domu u središtu Moskve prinašao je njezin otac. Bila je zadružena za priče o Putinovom ratu protiv Ukrajine. Prije nešto više od godinu dana sumnjivom smrću umro je i njezin šef Vladimir Sungorkin.

Anna Tsareva, 35-godišnja zamjenica glavnog urednika "omiljenih propagandističkih novina" Vladimira Putina Komsomolskaja Pravda, pronađena je mrtva u svom domu u središtu Moskve. Njezino tijelo pronašao je njezin otac, koji ju je odlučio posjetiti zabrinut što je nije vidio nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!"

Policija je otvorila istragu o njezinoj smrti. U prvim izvješćima nema naznaka provale u njezin stan, niti bilo kakvih znakova nasilne smrti. Poznato je da je dobila nespecificiranu akutnu respiratornu virusnu infekciju i da je nekoliko dana imala visoku temperaturu. Međutim, mediji su objavili da se sumnja da je umrla od akutnog zatajenja srca.

Tsareva je navodno bila zadužena za sadržaj na internetskoj stranici Komsomolskaja Pravda, uključujući priče o Putinovom ratu protiv Ukrajine. To je najveća internetska stranica s vijestima u Rusiji, a u listopadu ove godine imala je 83,9 milijuna čitatelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokrenuta istraga Masovna tučnjava u školi! Ozlijeđeno 49 učenika, dvoje učitelja, ravnateljica: Poznato kako je sve počelo

Šest godina bila je zamjenica glavnog urednika, piše Daily Mail.

U rujnu 2022. njezin šef Vladimir Sungorkin (68), glavni urednik i direktor novina Komsomolskaja Pravda, umro je od navodnog srčanog udara. Ali njegova se smrt smatrala sumnjivom nakon što su liječnici pronašli znakove gušenja. Njegovo ime često je na popisu desetaka preuranjenih ili misterioznih smrti od početka Putinova rata.

Pročitajte i ovo Screenshot U susjedstvu VIDEO Pilot pokazao kako izgleda slijetanje aviona na aerodrom kroz gustu maglu: "Imali smo sreće"

Europska komisija Sungorkina je označila kao "jednog od glavnih aktera manipulacije informacijama ili propagandista koji često javno govori o Ukrajini, stvarajući dezinformacije i manipulirajući činjenicama."

Optužen je za "širenje i legitimiranje agresivne antiukrajinske i antizapadne propagande Putinovog režima pod izravnim autoritetom Kremlja u jednoj od najpopularnijih medijskih kuća u Rusiji."

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeti mu zatvor Misterij slijepog putnika: Rus doletio u Ameriku, no ne sjeća se kako se našao u avionu, slučaj je prepun bizarnosti

"Novine Komsomolskaja Pravda opisao je i predsjednik Vladimir Putin kao svoje omiljene novine", rekla je komisija.

Pročitajte i ovo Tuneli ispod Gaze - 3 500 kilometara Izrael započeo potapanje mreže tunela u Gazi: "Nema talaca ni u jednom od ovih tunela, ali ja to ne znam pouzdano"

KP je bio najveći list u SSSR-u i, nakon pada Sovjetskog Saveza, Rusiji.

Tsareva je prethodno radila kao zamjenica urednika na tada nepokolebljivo neovisnoj radijskoj postaji Echo Moscow pod visoko cijenjenim glavnim urednikom Alexeyem Venediktovom.

Također je radila u državnoj novinskoj agenciji TASS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene