Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac koji tvrdi da ga je seksualno zlostavljao jedan svećenik u Visconsinu podigao je tužbu protiv Pape Benedikta XVI. i drugih čelnika Rimokatoličke crkve zbog zataškavanja preko 200 slučajeva zlostavljanja djece.


Muškarac je tužbu podignuo nepuna 24 sata nako što je Papa obećao da će Vatikan poduzeti korake protiv svećenika koji su seksualno zlostavljali djecu. Tužba je pokrenuta na Okružnom sudu u Milwaukeeju u Wisconsinu, prenosi Mondo.

U tužbi, koju je podignuta protiv sada pokojnog svećenika Lawrence Murphyija, navodi se da su Vatikan i njegovi čelnici 'dobro znali za praksu seksualnog zlostavljanja djece od strane rimokatoličkih svećenika'. Traži se da se o tome otkriju dokazi i objave imena prijestupnika, kao i da se informacije dostave pravosudnim organima. Tužbu je podignuo kanadski odvjetnik.

Vezani članci AstraZeneca Europska unija mogla bi tužiti AstraZenecu - pogledajte koliko su doza cjepiva obećali, a koliko isporučili Nataša Janjić Nataša Janjić podijelila prvu fotografiju na Instagramu nakon najavljene tužbe protiv nje, objavila i znakovite riječi

>> Žrtva zlostavljanja: Roditelji bi me istukli da sam im rekao

Lawrence Murphy optužen je za zlostavljanje 200 djece oštećena sluha u školi u Milwaukeeju od 1950. do 1974. Murphy je 1974. godine prebačen na drugo mjesto. no nikad nije kažnjen. Preminuo je 1998. godine.