Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei je odbacio ponudu američkoga predsjednika Baracka Obame da otvaranju nove ere u odnosima SAD-a i Irana, sve dok se službeni Teheran ne uvjeri u stvarne promjene u američkoj politici.


'Obamina poruka neće ni prevariti ni zastrašiti Iran. Promjene o kojima SAD govori moraju biti stvarne, a ne samo na riječima', rekao je Hamnei.

'Novi američki predsjednik šalje nam čestitku za perzijsku Novu godinu, a istovremeno nas ponovno optužuje da podupiremo terorizam i da želimo proizvesti nuklearno oružje', rekao je vrhovni vođa u govoru koji je prenosila televizija iz grada Mašada na sjeveroistoku Irana.

Vezani članci Iran, ilustracija Voditelj iranskog nuklearnog programa: "Iran ima pravo poduzeti akcije protiv terorista koji su napali Natanz" Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone

'Nećemo prihvatiti nikakvu ponudu za pregovore koji idu uz silu... Vidjet ćemo hoćete li se vi doista promijeniti, pa ćemo se i mi promijeniti. Ali treba promijeniti cilj, a ne samo taktiku', rekao je Hamnei. Hamnei u skladu s iranskim ustavom, ima zadnju riječ u vezi sa svim važnim pitanjima u državi.