Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka svemirska agencija (NASA) i američka Nacionalna agencija za oceane i atmosferu (NOAA) objavile su da je od 1880. godine, kada je počelo vođenje evidencije, 2014. godina najtoplija godina.


Prema rezultatima istraživanja naučnika NASA-e i NOAA-e, temperatura u 2014. godini je za 0.04 stupnja viša u odnosu na rekorde koji su postavljeni 2005. i 2010. godine.

Direktor Odsjeka za nauku NASA-e Michael Freilich kazao je da su do ovakvih rezultata došli nakon ocjena koje su sprovedene u cijelom svijetu.

"Klimatske promjene su najveća opasnost našeg doba", poručio je Freilich.

O klimi na Zemlji - 'U slijepoj smo ulici, vrijeme nam istječe'

Natprosječne temperature u Južnoj Americi, Kini, Rusiji i Evropi su 0,69 stepeni više u odnosu na prosjek 20. stoljeća.

Rezultatima istraživanja ustanovljeno je da su Europa i veliki dio oceana doživjeli rekordno povećanje temperature.

I japanska Meteorološka agencija je prošlog tjedna objavila izvještaj u kojem su naveli da je 2014. godina najtoplija godina u posljednjih 120 godina. (Agencija VLM)

Vezani članci Ogromna razlika u temperaturi (Foto: Severe Weather Europe) U samo 24 sata zabilježena razlika u temperaturama na Zemlji od gotovo 106 stupnjeva Raste globalno zatopljenje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Klimatolozi tvrde: Temperaturnih skokova bit će sve više

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju