U potresu je teško stradala i bolnica u Sisku. Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić tamo je bila prije dvije godine, a i danas je bila tamo odakle je javila u kakvom je stanju bolnica.

Galerija Matea Ćorić, novinarka Nove TV i Alen Sadiković Matea Ćorić, novinarka Nove TV Alen Sadiković +2 Život nakon potresa - 1

Još uvijek se nisu sve zgrade vratile u funkciju, točnije tri zgrade od njih 5. Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić upozorila je da mračna kulisa nije posljedica tehničke pogreške. "S razlogom smo u mraku, jer od potresa ovdje nema struje", kazala je te dodala da se stječe dojam kao da je vrijeme stalo, a još se po bolnici mogu vidjeti razbacane dječje igračke i krevetići.

Ćorić je i prije dvije godine na istom mjestu razgovarala s magistrom sestrinstva Alenom Sadikovićem koji je tada kazao da je situacija kaotična i strašna. "Tada je bila gora situacija. Sada je napravljen središnji paviljon. Prenamijenjen je naš novi odjel", kazao je.

Upitan je li se situacija išta promijenila, kazao je da jest. "Sada smo u zgradi ginekologije. Što se tiče stacionara pedijatrije, zadovoljni smo. Prilagođeno je pedijatrijskoj populaciji, ali imamo problem s hitnim odjelom", poručio je, dodavši da je velik priljev djece, a imaju samo jednu malu ambulantu.

"Oko 300 pregleda smo jučer imali, a čeka se minimalno po tri sata. Uistinu je jako otežano i nadamo se da će biti olakšano", kazao je.

"Ovo je moje prvo radno mjesto. Prođu me teške emocije", bio je iskren Alen.

Komentirajući dinamiku obnove kazao je da se nema ništa konkretno reći na to. "Uistinu je jako loše. Imamo primjere nekih lošije razvijenih zemalja koje su u potpunosti riješili taj problem koje su i prije i bolje obnovili sve", ustvrdio je.

Gabriela Cindrić Potresna ispovijest Gabriele koja je ostala zarobljena ispod ruševina: "Imam 25 godina i PTSP. Jak zagrljaj, ako mi je netko jako blizu - isto mi smeta"

Matea Ćorić, novinarka Nove TV i Valentino Florijanović Lijepa priča iz epicentra potresa: Došao kao volonter, a onda... "Kad sam dolazio znao sam da me čekaju ruševine, ali nisam znao da me čeka i ljubav"

Dodao je da misli ostati u Sisku jer voli svoj grad te se nada da će biti neko bolje sutra, a slično razmišljaju i njegovi vršnjaci. "Svi radimo u nekom svom području. Borimo se i težimo nečemu boljem", rekao je Alen.

Cijeli razgovor između reporterke Dnevnika Nove TV Matee Ćorić i djelatnika sisačke bolnice Alena Sadikovića možete pogledati u prilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju