Iz Strašnika, gdje je prije dvije godine bio epicentar razornoga potresa, javila se reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Galerija Matea Ćorić, novinarka Nove TV Matea Ćorić, novinarka Nove TV i Stjepan Prašnjak Stjepan Prašnjak +1 Valentino Florijanović

Zapravo je nezamislivo koliko su se stvari malo promijenile. "Prije dvije godine u javljanju uživo imala sam obitelj Prašnjak", podsjetila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić dodavši da su je obitelj Prašnjak tada kitila bor na livadi i spavala u šatoru, dok su sada okitili bor u kontejneru i kamp-kućici koju su spojili. "To zapravo dovoljno govori koliko su se stvari malo makle s mrtve točke", kazala je.

"Nismo očekivali da će ići ovako sporo. Nadali smo se da će ići brže, nažalost, ovako je, kako je", kazao je Stjepan Prašnjak ističući da je u početku obnova išla organiziranog, da je bilo tijekom vremena i lošeg i dobrog, ali da ovo danas nije zahvalno.

Upitan koliko je teško sve podizati otpočetka, Stjepan odgovora da je jako teško. "To samo kad si pomislim. Valjda je naša sudbina u ovom prostoru da sve moramo ispočetka", kazao je.

Istaknuo je da su donatori pomogli u onom obliku koliko su mogli, no da je sve u velikom dijelu razrušeno. Poručio je da su toga svjesni, ali da se država u svakom pogledu morala pobrinuti na drugačiji način, pogotovo za obitelji s više djece. "Ovo sve ostalo pokazalo nam je nešto drugo", istaknuo je.

Tomo Medved VIDEO Medveda ispreskakali novinari: Pogledajte kako je objasnio zašto ni on ni premijer danas nisu na Banovini

Stanovnici Petrinje prosvjedovali na godišnjicu potresa FOTO "Kad ti je samo par dana prije skijanja..." Pročitajte poruke koje su ogorčeni Petrinjci poslali Vladi i Plenkoviću

Volonter Civilne zaštite iz Kutine, Valentino Florijanović kazao je da ljudi dolaze, ali da je to u biti dosta splasnulo. "To su ljudi, to nije država", poručio je.

Upitan je li mu se, s obzirom na tešku godinu, barem nešto lijepo dogodilo, kazao je: "Pa eto, ja sam ovdje došao kao volonter Civilne zaštite iz Kutine. Kad sam dolazio znao sam da me čekaju ruševine i razrušeni krovovi, ali nisam znao da me čeka i ljubav. Eto, desila se, kako bi se rekla, potresna ljubav i tu smo ljubav okrunili bebom".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju