Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog lošeg razvoja pandemije

Pokret za modernu Hrvatsku: „Tražimo hitno zaustavljanje svih promidžbenih aktivnosti ili odgodu izbora“

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokret za modernu Hrvatsku je priopćenjem zatražio da se prekinu sve predizborne aktivnosti u kampanjama ili da se odgode izbori zbog nepovoljne epidemiološke situacije i rasta broj građana u samoizolaciji.

Zbog drastičnog pogoršanja stanja i povećanja broja zaraženih te građana u samoizolaciji, Pokret za modernu Hrvatsku zatražio je hitno zaustavljanje svih promidžbenih aktivnosti, ili odgodu parlamentarnih izbora.

Pročitajte i ovo Damir Gašparović Parlamentarni izbori Predstavljanje izbornih listi Pokreta za modernu Hrvatsku Nikola Grmoja - 2 Pjesme i slogani Grmoja o sloganu Mosta koji je isti kao i Vučićev: "Imamo možda samo jednu poveznicu"

Predsjednik Pokreta Damir Gašparović u priopćenju napominje kako službeni podaci Nacionalnog stožera civilne zaštite upućuju da drastično raste broj zaraženih i ljudi u samoizolaciji u Zagrebu i Đakovu. Tek će se idućih dana, ističe, vidjeti kakvo je realno stanje na području Zadra i Zadarske županije jer smatra da je i tamo moguć velik rast broja zaraženih, a time i građana u samoizolaciji.

"Pokret za modernu Hrvatsku ne vidi kako je dalje moguće voditi bilo kakvu promidžbenu kampanju, a da se pritom ne ugrožava veliki broj hrvatskih građana, niti kako će biti moguće održati same izbore u nedjelju, 5. srpnja, ako je 40 posto građana pod direktnim udarom koronakrize", navodi Gašparović.

Kaže da je svima u Pokretu jasno da je vladajućim strankama na prvom mjestu vlast, no ističe kako bi im ispred vlasti trebali biti građani, stoga zahtjevaju obustavljanje svih aktivnosti u kampanji koje direktnim kontaktom ugrožavaju građane.

Gašparović odaje kako kampanju treba zaustaviti na ulicama i u zatvorenim prostorima u cijeloj RH. „Žele li SDP, HDZ, DIP i Milanović izbore neka organiziraju sučeljavanja na HRT-u“, predložio je te dodao da, ako žele sačuvati makar minimalni dojam da su izbori festival demokracije, a ne farsa, organiziraju sučeljavanje kandidata na HRT-u po izbornim jedinicama.

"Ako je to bilo moguće kada se po izbornim jedinicama kandidiralo i po 46 stranaka, ne postoji prepreka da se sučeljavanja održe sada, kada ih je upola manje", naglasio je.

Navodi i da ako unatoč svemu broj zaraženih nastavi rasti eksponencijalnom stopom, Pokret za modernu Hrvatsku traži odgodu parlamentarnih izbora sve dok se ne stvore normalni uvjeti za njihovo održavanje, zaključuje u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene