Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz platforme možemo

Tomašević otkrio kako će iskoristiti oslabljen odnos Bandića i HDZ-a te kakvu će obnovu Zagreba tražiti

Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 3
Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 3 Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 4 Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 4 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 2 Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 1 Galerija 1/4 >>
S Tomislavom Tomaševićem iz platforme Možemo razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Komentirajući rasplet današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine gdje je HDZ ipak podržao prijedlog Milana Bandića za pomoć i sufinanciranje oštećenima u potresu Tomislav Tomašević kaže kako je to jedna nova dinamika u odnosu Bandića i zagrebačkog HDZ-a.

Pročitajte i ovo Možemo je predstavilo svoje ideje - 3 Najavili smjenu Turudića Tomašević i Benčić predstavili 13 poteza koje planiraju učiniti ukoliko preuzmu vlast Konferencija za medije Možemo i Nove ljevice o obnovi Banovine - 4 PREDSTAVLJAJU KOORDINATORE Možemo! ide samostalno na izbore: "Da sam ja na Milanovićevu mjestu..."

„Današnja sjednica će ući u rekorde, danas je šesti dan sjednice Skupštine, vidi se da će to biti odnos toplo-hladno. Danas je neke stvari podržao Bandić, neke stvari oporba i tako je prihvaćeno izvješće iz dječje bolnice Srebrnjak gdje smo tražili izvješće novog ravnatelja i da napokon prestane teror i mobing nad bivšim ravnateljem Nogalom, doktoricom Turkalj i doktorom Plavicom. Oni ne samo da su izgubili funkcije još tamo u prosincu nego im se sada prijeti i otkazom“, kaže.

Ocjenuje da očito postoje pukotine u toj koaliciji.

„Te pukotine ćemo mi iz oporbe iskoristiti. Nekad ćemo uspjeti progurati neke dobre stvari, a spriječiti neke loše stvari koje dolaze od Bandića“, poručuje Tomašević.

Komentirao je i situaciju u kojoj bi manjine sjedile u Vladi.

„Mislim da je to očekivano, s obzirom na koaliciju koja je sklopljena. Isto tako mislim da je bolje da je koalicija sklopljena s manjinama nego s Domovinskim pokretom“, smatra.

O zakonu u obnovi Zagreba i okolice nakon potresa kaže kako su i oni sudjelovali u javnoj raspravi o tom zakonu te da će tražiti jasan financijski okvir koliko obnovu treba financirati Grad, koliko država, a koliko privatni suvlasnici.

„Tražit ćemo da koordinacija ministarstava prebaci na Zavod za obnovu Zagreba po uzoru na Dubrovnik, kojeg bi zajedno osnovali Grad i država. Tražit ćemo i da se zgrade javne namjene poput bolnica, škola i vrtića ne dovode u prvobitno stanje nego da se napravi protupotresna obnova koja puno više košta, ali ćemo bit sigurniji od nekog novog potresa koji će biti prije ili kasnije“, rekao je.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene