S Tomislavom Tomaševićem iz platforme Možemo razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Galerija


Komentirajući rasplet današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine gdje je HDZ ipak podržao prijedlog Milana Bandića za pomoć i sufinanciranje oštećenima u potresu Tomislav Tomašević kaže kako je to jedna nova dinamika u odnosu Bandića i zagrebačkog HDZ-a.

Vezani članci Sandra Benčić - 2 Sandra Benčić o smrti Bandića i što ako pobijede na izborima: ''Očekujemo da najbliži Bandićevi suradnici daju ostavke'' Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomašević za Dnevnik Nove TV: "Vidjeli smo da je najbolje na izbore ići u dva bloka, ako želimo izvući nove birače"

„Današnja sjednica će ući u rekorde, danas je šesti dan sjednice Skupštine, vidi se da će to biti odnos toplo-hladno. Danas je neke stvari podržao Bandić, neke stvari oporba i tako je prihvaćeno izvješće iz dječje bolnice Srebrnjak gdje smo tražili izvješće novog ravnatelja i da napokon prestane teror i mobing nad bivšim ravnateljem Nogalom, doktoricom Turkalj i doktorom Plavicom. Oni ne samo da su izgubili funkcije još tamo u prosincu nego im se sada prijeti i otkazom“, kaže.

Ocjenuje da očito postoje pukotine u toj koaliciji.

„Te pukotine ćemo mi iz oporbe iskoristiti. Nekad ćemo uspjeti progurati neke dobre stvari, a spriječiti neke loše stvari koje dolaze od Bandića“, poručuje Tomašević.

Komentirao je i situaciju u kojoj bi manjine sjedile u Vladi.

„Mislim da je to očekivano, s obzirom na koaliciju koja je sklopljena. Isto tako mislim da je bolje da je koalicija sklopljena s manjinama nego s Domovinskim pokretom“, smatra.

O zakonu u obnovi Zagreba i okolice nakon potresa kaže kako su i oni sudjelovali u javnoj raspravi o tom zakonu te da će tražiti jasan financijski okvir koliko obnovu treba financirati Grad, koliko država, a koliko privatni suvlasnici.

„Tražit ćemo da koordinacija ministarstava prebaci na Zavod za obnovu Zagreba po uzoru na Dubrovnik, kojeg bi zajedno osnovali Grad i država. Tražit ćemo i da se zgrade javne namjene poput bolnica, škola i vrtića ne dovode u prvobitno stanje nego da se napravi protupotresna obnova koja puno više košta, ali ćemo bit sigurniji od nekog novog potresa koji će biti prije ili kasnije“, rekao je.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr