Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Bila mi je čast biti vaš zastupnik"

Njihove performanse više nećemo gledati: Sa Saborom se pozdravljaju Pernar, Maras, Culej, Lovrinović...

U Saboru više nećemo gledati Pernara, Sinčića, Esih, Lovrinovića...

Nakon sinoćnjih parlamentarnih izbora i uvjerljive pobjede HDZ-a sasvim je jasno da neka lica više nećemo gledati u Saboru.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić Dosta je pljačke Prepucavanje Sinčića i Pernara na prosvjedu Živog zida: "Jel može ili ne može? Meni je rečeno drugačije. Ti si htio prvi?“ Ovrhe, ilustracija - 4 "Skuplja pita od tepsije" Vrući krumpir čeka pobjednike izbora: Pitali smo političare kako misle riješiti problem više od 240 tisuća blokiranih građana

Živi zid nije osvojio nijedan mandat, tako da više nećemo svjedočiti scenama izbacivanja Ivana Pernara iz sabornice, a u klupama neće biti ni Ivana Vilibora Sinčića, kao ni Ivana Lovrinovića, koji je sa živozidašima dijelio klub zastupnika.

Sa saborskim plaćama pozdravili su se i zastupnici stranke Milana Bandića, koji je baš kao i Živi zid doživio potpuni potop na izborima. Karijera zastupnice završila je i za Milanku Opačić , bivšu SDP-ovku koja se priključia Bandićevom klubu zastupnika. 

Odzvonilo je i performansima Gordana Marasa, jednog od najaktivnijih saborskih zastupnika, koji je sa šestog mjesta u prvoj izbornoj jedinici osvojio 2832 glasa.

"Uzrok svima jasan"

Maras je na Facebooku poručio kako će se rezultati izbora analizirati danima, ali je "uzrok svima jasan". 

"Hvala vam što ste mi dali priliku da vas zastupam proteklih 12 godina. Ponosan sam na to vrijeme, a sada su ispred mene novi izazovi i životni putevi. Bila mi je čast biti vaš zastupnik!", napisao je Maras.

Od sabora se oprašta i Bruna Esih, koja je osvojila 388 glasova, baš kao ni Stevo Culej sa svojih 3745 glasova. U saboru više nećemo gledati ni Miranda Mrsića, bivšeg SDP-ovca koji sa svojim Demokratima nije uspio dobiti dovoljno glasova. 

Bez mandata ostaje i Plenkovićev stranački oponent Miro Kovač, koji je osvojio 2238 glasova. 

Debakl je doživjela i lista Željka Keruma, kojoj nije pomogao ni angažman Mladena Grdovića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene