Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napraviti dar za Svetog Oca izuzetna je čast. Borisu Grkoviću iz naše priče pripala je čak dva puta.


Po narudžbi kardinala Josipa Bozanića, izradio je ikonu Majke Božje od kamenitih vrata te križ koji će krasiti oltar na Trgu bana Jelačića. No to nije sve. U njegovoj sedmeročlanoj obitelji svatko će nekim svojim talentom dati doprinos dvodnevnom slavlju s Papom.

Vezani članci Slika nije dostupna Statistike protiv Papinih poruka: Svaki peti brak u Hrvatskoj propada! Slika nije dostupna 'Još ne postoje uvjeti za dolazak pape u Srbiju'

Uz pjesmu i molitvu cijele obitelji, izazov stavljen pred Borisa Grkovića mnogo je lakši. U samo mjesec dana izradio je dar za Svetog oca, ali i križ koji će krasiti oltar na Trgu. 'Prva reakcija je bila praktički odbijanje jer mjesec dana je definitivno premalo da bi se bilo što napravilo', rekao je Boris, inače inženjer elektrotehnike. Ikona Majke Božje od Kamenitih vrata bit će osobni dar kardinala Bozanića papi Benediktu XVI.

Svi članovi obitelji uključeni u Papin posjet

Borisov dom ispunjen je replikama bogorodica koje sam izrađuje. 'Sliku sam radio po drugi put zato jer je prvu dobio Sveti Otac 1994.', rekao je Boris. Oko završetka raspela pomažu svi članovi obitelji. Iako su gimnazijalci i studenti elektrotehnike, braća i sestre također će pridonijeti dvodnevnom slavlju s Papom.

Marta Grković će voditi program za mlade na Trgu. Najstarija sestra Vida i najmlađa Eva pjevat će u nadbiskupskom zboru mladih. 'Osjećaj je stvarno odličan i nadam se da ćemo ga uspjeti u potpunosti prenijeti i ostalim mladima koji će se naći tamo', rekla je studentica elektrotehnike Vida Grković.

Vjera je ovoj obitelji veoma važna, s njom je sve lakše. 'Mnoge situacije kroz koje smo prošli i kroz koje čovjek mora katkada proći, uopće neznam kako se nositi sa svim tim bez vjere', rekla je majka Ivana.