Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vjeruje u pobjedu u 2. krugu

Komadina kaže da Butković i Cappelli vode negativnu kampanju i vrijeđaju: "Oleg i Gari, nisko ste pali"

Zlatko Komadina - 2
Zlatko Komadina - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Kandidat kolicije SDP- PGS-IDS-HSU-HSS za još jedan mandat primorsko-goranskog župana Zlatko Komadina (SDP) rekao je u nedjelju da HDZ-ovi Oleg Butković i Gari Cappelli vode negativnu kampanju i vrijeđaju te da vjeruje u pobjedu u drugom krugu izbora.

Rekao je da je afirmativnost obilježila kampanju njega i njegovih kolega, a da se ono što čuje s druge strane može svesti na "Oleg i Gari, nisko ste pali."

Pročitajte i ovo Slaven Hojski - 1 MILETIĆ POBIJEDIO ZA 54 GLASA IDS i SDP poslali prigovore na rezultate izbora: "Svatko od njih tvrdi da ima dokaze da su određeni listići koji su proglašeni važećima - nevažeći" Bojan Ivošević Otkrio detalje iz djetinjstva Tko je Bojan Ivošević? Trpio nasilje u djetinjstvu jer mu je otac Srbin, a kampanju mu je obilježio antisemitski komentar

Rekao je da su Butković, koji je bio nositelj liste HDZ-HSLS za Županijsku skupštinu i Cappelli, koji je kandidat HDZ-HSLS za župana, krenuli u zadnje vrijeme s negativnom kampanjom i vrijeđanjem te da razumije njihovu nervozu jer je u 33 sredine u prvom krugu pobijedio Cappellija.

"Ono što oni govore, ustvari govore o meni, njihov program sam ja i denunciranje svega što valja u našoj županiji, za to su zaslužni oni, a za sve problematične teme im je kriv župan. Mislim da naši građani ne piju tu vodu blaćenja i negativne kampanje, ovo su časni ljudi."

Na novinarsko pitanje o razgovorima o većini u Županijskoj skupštini, Komadina je rekao je da je pozvao sve na suradnju. Ako većine ne bude, imat ćemo manjinsku vladu, kazao je. Na pitanje o pregovorima s Mostom rekao je da im nitko osim sustava HDZ-a nije stran, a da, koliko zna, Most nije za HDZ.

Na konferenciji su predstavljeni kandidati koalicije predvođene SDP-om, koji su pobjedili u prvom krugu lokalnih izbora i kandidati koji su ušli u drugi krug.

U prvom krugu izabrana je načelnica Omišlja Mirela Ahmetović (SDP), koja je kazala da je Butković postao politički analitičar. "Radi analize, predviđa loše rezultate.No, dok mu novac curi u javne gubitaše, on se bavi SDP-om. Komadini novac ne curi, nego novac građana vraća baš njima, kako bi im život bio kvalitetniji."

Rekla je da Butković nije imao hrabrosti upustiti se u izbornu bitku te da je Cappeli rekao da je Komadina umoran i star, iako je on tek dvije godine mlađi od Komadine.

"Komadina će pobijediti jer stane uz građane bez obzira kakva naredba iz Zagreba bila i zato je važno da građani izađu na izbore i daju njemu i našem timu povjerenje, kako bi ova županija ostala slobodna od HDZ-ove korupcije, a može ostati slobodna, ako ostane slobodna od Butkovića i Cappellija", kazala je.

Gradonačelnik Krka u još jednom mandatu Darijo Vasilić (PGS) rekao je da po jučerašnjoj presici HDZ-a na Korzu ispada da se ne zna pobjednik prvog kruga, a da brojevi govore da je pobjednik Komadina.

Vasilić je ustvrdio da Komadina ima program, dok Cappelli nema, naglasivši da "ako mi ne znamo i ako smo umorni, kakvi su tek oni."

Kandidat za riječkog gradonačelnika Marko Filipović (SDP) smatra da je bitno odrediti se i prema nekim svjetonazorskim pitanjima, tj. da je važno hoćemo li živjeti u državama poput Mađarske ili Poljske ili ćemo ići u smjeru u kojem idu Danska, Švedska ili Nizozemska.

Naveo je tri glavna pravca svoga programa – jačanje gospodarstva, prometnu povezanost te zdravstvo, školstvo i socijalnu skrb.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene