Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Dnevniku Nove TV

Gari Cappelli o drugom krugu izbora za župana: "Razgovarat ćemo sa svima osim sa SDP-om"

Opasno se zahuktava izborna borba na Kvarneru. Za županiju se ide u drugi krug, a s jednim od kandidata za župana Primorsko-goranske županije u drugom krugu, Garijem Cappelijem u Rijeci je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Nakog prvog kruga prednost Zlatka Komadine pred Garijem Cappellijem je 40-27. Jarak je pitao Capellija gdje će naći glasove da to sustigne.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

Kandidat za župana kaže da oporba broji oko 60.000 birača koji su rekli da žele promjene, a prvi put se ide i u drugi krug.

"To su brojke koje nešto govore", kaže Cappelli.

Na pitanje hoće li razgovarati s platformom Možemo ili Akcijom mladih oko potpore Cappelli kaže da će na "programskoj platformi razgovarati sa svima osim sa SDP-om".

Cappelli je napao Komadinu jer je tražio potporu Mosta, suprotne političke opcije, ali sam će tražiti potporu ljevice. Jarak je upitao nije li to isto?

"Mi ćemo razgovarati čisto na programskoj platformi", rekao je Cappelli te dodao kako pretpostavlja kako će "oni razgovarati" i nuditi pozicije.

"Mi ne nudimo pozicije", kazao je Cappelli koji je otkrio i što zamjera svom protukandidatu koji ide po šesti mandat. Cappelli ističe kako grad nema deponij, a gradi se marina. Ističe da se ne rješavaju pitanja starijih, poput domova, a u županiji je 55.000 građana starijih od 65 godina.

Reporter Dnevnika Nove TV je istaknuo kako su neki projekti, poput deponija, pod ingerencijom Vlade, na što je Cappelli odgovorio: "Upravljanje je od 2016. pod županijom. Ja sam župan koji nema odgovora nije moja ingerencija".

Kazao je i koji će biti njegov prvi potez ako postane župan.

"Sastanak sa 36 načelnika i gradonačelnika županije, imaju rok od 30 dana da mi daju svoje prioritete. Nalazimo se za 30 dana i idemo prema institucijama, u roku od 90 dana ide se prema svim prioritetima", kazao je kandidat za župana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene