Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stalna dežurstva

Zagrebačka zračna luka provodi mjere zaštite putnika i zaposlenika, dodatne prostorije za sanitarni pregled u Dubrovniku

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) provodi sve potrebne i usuglašene mjere zaštite putnika i zaposlenika zbog prevencije koronavirusa i u stalnom je kontaktu s nadležnim službama i ustanovama koje prate situaciju i daju upute za postupanje, ističu iz MZLZ-a.

Kada je riječ o putnicima, na upit Hine iz MZLZ-a kažu da su u zračnoj luci Franjo Tuđman za nadzor i koordinaciju svih aktivnosti i procedura u smislu prevencije koronavirusa nadležne službe granične sanitarne inspekcije, koje u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) imaju potrebne informacije o dolaznim putnicima iz područja koja su pod posebnim nadzorom i imaju definirane protokole postupanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

"Granična sanitarna inspekcija na zagrebačkoj zračnoj luci ima 24-satno dežurstvo, kao i medicinski tim Doma zdravlja Zagrebačke županije. Sa zračnom lukom dogovoreni su standardni postupci za prihvat putnika u dolasku, transferu, tranzitu i odlasku po kategorijama, te lokacije njihova pregleda i mogućeg zadržavanja/izolacije, prema odluci sanitarnih inspektora", kažu iz MZLZ-a.

Vezano pak za zaposlenike u zračnoj luci, naglašavaju da su zbog prevencije i njihove zaštite nabavljene zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, koje po potrebi koriste zaposlenici koji su u neposrednom kontaktu s putnicima.

"Služba zaštite na radu MZLZ-a u stalnom je kontaktu s nadležnim zdravstvenim ustanovama u zračnoj luci, koje prate situaciju i daju upute za postupanje", poručuju iz MZLZ-a.

Dodatne prostorije za sanitarni pregled putnika

Zračna luka Dubrovnik je pak zbog prevencije i zaštite putnika i zaposlenika od eventualnog širenja virusa COVID-19 osigurala dodate prostorije za sanitarni pregled putnika u prostoru međunarodnog dolaska putničke zgrade, a za sada ne bilježe otkazivanje letova, ističu na upit Hine iz te zračne luke.

Dodatne prostorije za sanitarni pregled putnika u prostoru međunarodnog dolaska putničke zgrade Zračna luka Dubrovnik je osigurala, kako kažu, prema naputku Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

"Te prostorije označene su natpisom "Zdravstvena kontrola/Health control" i prema potrebi mogu se koristiti za provođenje zdravstvenih mjera i karantenu za manji broj putnika do njihova preuzimanja od strane nadležnih službi. U slučaju potrebe za izolacijom većeg broja putnika planirano je korištenje nove zgrade za opće i poslovno zrakoplovstvo koja je izdvojena od ostatka putničke zgrade", naglašavaju iz te luke. (Hina)


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene