Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSJETNO SVJEŽIJE

Civilna zaštita upozorava na opasne vremenske pojave u Zagrebu i pet županija. Meteorologinja otkriva što nas čeka u idućim danima

Nakon jučerašnjih vremenskih neprilika, koje su pogodile nekoliko županija, nove su pred nama.

Ravnateljstvo civilne zaštite u nedjelju predvečer izvijestilo je kako je izdano upozorenje na opasne vremenske pojave za Zagrebačku županiju, Grad Zagreb, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju.

Pročitajte i ovo Uz obalu crveni alarm - 6 Jaki udari juga VIDEO/FOTO Jako nevrijeme poharalo Dalmaciju: Stotine kućanstava bez struje, promet otežan, oluja oštetila i dvije crkve na Braču Ilustracija vremenska prognoza DHMZ izdao upozorenja: Upaljeni meteoalarmi za veći dio zemlje, jedna regija u crvenom

 

Izražen je grmljavinski sustav koji se premješta prema sjeveroistoku, a izgledna je tuča i jak vjetar. Moguća je obilnija kiša u kraćem vremenu. Također, napomenuli su da je grmljavinski sustav i nad Istrom te se premješta prema Sloveniji.

Meteorologinja: Manje vruće

Kiša i grmljavinski pljuskovi malo su snizili temperaturu u zapadnim područjima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, ali stiže još jedan val osvježenja. Vremensku prognozu donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

Pljuskova će u središnjim područjima, Istri i Gorskom kotaru biti i ujutro, ali slabih, pa će danas i sljedeća dva-tri dana biti sunčani, ali manje vrući!

Hladna fronta koja nas je prošla u nedjelju vidi se i na karti - u ponedjeljak je istočnije od nas. Ujutro će u ovom središnjem dijelu, u gorju i na sjevernom Jadranu još biti dosta oblačno, povremeno uz grmljavinske pljuskove, a na većem dijelu Jadrana i istočnije uglavnom sunčano. Jutarnja temperatura bit će niža nego u nedjelju, od najmanje 12 stupnjeva u gorskom dijelu do 18 u ostatku unutrašnjosti. Jedino na moru, osobito u Dalmaciji, ostaje i dalje vruće.

Veći dio dana u središnjoj Hrvatskoj bit će sunčan, a slabih pljuskova ili malo kiše može biti na jugu područja - oko Zagreba i oko Karlovca. Lakše će se disati nego protekli tjedan jer će se temperatura značajno sniziti, u ponedjeljak između 24 i najviše 27 Celzijevih stupnjeva! Malo ugodnije bit će i zbog umjerenog sjeveroistočnjaka.

I u istočnom dijelu najviša temperatura u ponedjeljak neće prijeći 30 - bit će najviše 28 stupnjeva. Djelomice sunčano i suho ostat će do kraja dana.

Nestabilno poslijepodne uz povremene grmljavinske pljuskove ostaje u Gorskom kotaru, Istri i oko Rijeke, a bez promjena i što se tiče vjetra - i dalje će puhati umjeren jugozapadnjak. Temperatura će ipak biti osjetno niža, pogotovo u gorju - u ponedjeljak najviše između 20 i 25, na Jadranu od 26 do 28 stupnjeva.

Manje vruće bit će i na južnom dijelu, iako u većini tog područja ni s ovom frontom neće pasti nimalo kiše. Poneki pljusak moguć je sredinom dana, ali samo ovdje na sjeveru.

Temperatura mora nije se značajnije mijenjala, uglavnom je 26 ili 27, samo na krajnjem jugu 25. U zapadnom dijelu UV indeks u ponedjeljak će biti umjeren, a vrlo visok i dalje ostaje samo na jugu i istoku zemlje.

U utorak i srijedu uglavnom sunčano, opet i toplije - ali ne vruće, najviša temperatura oko 28. Novih pljuskova i kiše bit će opet u četvrtak, ali u gorskim područjima mogući su i u utorak

Na Jadranu sunčano i vruće, na južnom dijelu i vrlo vruće. Novi pljuskovi mogući su u četvrtak, a puhat će uglavnom umjeren jugozapadni vjetar

Kiše i pljuskova, ponegdje i jakih, bit će u ponedjeljak ujutro - uglavnom na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru i središnjim područjima, a zatim opet sunčano, ali manje vruće u cijeloj zemlji!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene