U Zadarskoj županiji je 109 medicinara u samoizolaciji, a troje liječnika je zaraženo. Liječnik u Biogradu zarazio je i pacijenticu tijekom operacije, a ona je koronavirus donijela u zadarsku bolnicu. Kako bi se spriječilo širenje virusa, razmišljalo se i o karanteni, ali stručnjaci su ipak odlučili da takva mjera Biogradu još nije potrebna.


Biograd je skoro bio među prvim gradovima u karanteni. Koronavirusom zaražena su dva liječnika iz biogradske bolnice, ali i operirana pacijentica. Lista njihovih kontakata je podulja jer nitko od njih znao da je zaražen.

Vili Beroš Evo i malo dobrih brojeva: Vili Beroš grafikonom objasnio da ima smisla ostati doma

Dožupan i načelnik Kriznog stožera Zadarske županije Šime Vicković kazao je u Dnevniku Nove TV da je, na temelju očitovanja Zavoda za javno zdravstvo, odlučeno da se u Biogradu ipak neće proglasiti karantena.  Vicković kaže da je tako odlučeno jer većina djelatnika bolnice živi izvan grada Biograda, a samo ih je 12 u Biogradu od ukupno 87 kontakata koji su stavljeni u samoizolaciju.

Dodao je da je bolnica s radom prestala još prije nekoliko dana. ''Ne zatvaramo ju nego pripremamo za moguće zbrinjavanje pacijenata oboljelih od koronavirusa, ali imaju lakše simptome'', poručio je Vicković.

Kada je riječ o dizanju šatora ispred zadarske bolnice, Vicković kaže da je poslan dopis Nacionalnom stožeru civilne zaštite. ''Oni su spremni i ako bude trebalo na parkingu ćemo podići šator s nekih 50 ležajeva'', rekao je Šime Vicković.

Na području Zadarske županije koronavirusom je zaražen i jedan sanitarni inspektor. Vicković je rekao da je 15 do 16 djelatnika zato već nekoliko dana u samoizolaciji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr